Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Bad Gastein - Ski amade

Távolság Budapesttől:
forgalom nélkül 5 óra 48 perc, 578 km
Síterep weboldala:
 
Magasság:
830 - 2685 m
Szintkülönbség:
1855 m
 
Síliftek száma:
6
Kabin:
2
Álló:
2
Ülő:
2
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
Jegyárak elérhetőek itt: http://www.skigastein.com/en/prices-times/winter/day-tickets
Hóréteg vastagsága:
0-90 cm
Utolsó havazás dátuma:
2017-04-10
Webkamera
Bad Gastein - Ski amade
 
Sípályák hossza:
40 km
Fekete:
3,5 km
Vörös:
29,5 km
Kék:
7 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

Bad GasteinFedezze föl az ausztriai Gastein-völgy három gyöngyszemét: Bad Gasteint, Bad Hofgasteint és Dorfgasteint – mind külön egyéniség!

Akár síel, akár snowboardozik vagy carvingsízik, Gastein négy síterületének 200 kilométernyi mindig havas pályáján minden álma teljesülhet. Sífutás vagy sítúrázás közben élvezheti a természet háborítatlan csendjét.

Gastein völgy

 

A gyermekes családokat különleges ajánlatok várják, a leggondosabb síoktatástól (a legfiatalabb korosztály számára is!) a gyerekbarát síkunyhókon keresztül a vidám esti szánkózásig. A gasteini síiskolák pályára állítják a kezdőket és profikat egyaránt. A legmodernebb sítalpakat és kellékeket veheti bérbe, így a siker kezdettől fogva garantált.

 

Tizenhét hőforrás táplálja a gasteini termálfürdőket, amelyekben egy élményekben gazdag, sportos nap után kinyújtóztathatja fáradt tagjait. A városka közelében több síterep is található, így a vendégeket a környéken összesen mintegy 2oo kilométernyi sípálya, 9o kilométernyi sífutóterep, 5o sífelvonó és korcsolyapálya várja, emellett két helyen sítanfolyamot is szerveznek.

Bad GasteinBad Gasteinhez közvetlenül 40 km-nyi kitűnően kezelt sípálya tartozik. Nyáron is gazdag a szabadidős lehetőségek tára: a környéken összesen 9o km túra- és kerékpárösvény található, valamint számos teniszpálya, squash-terem, golfpálya és konditermek. S akinek még ezután is marad energiája, az lovagolhat, siklóernyőzhet, próbára teheti sziklamászási képességét, vagy kiélheti vadász- és horgászszenvedélyét! Gyerekeket külön sportlehetőség és vidámpark várja a közelben.

Ha a békebeli idők kényelmét és báját kedveli, ha szereti a császárok korának imperiál stílusú épületeit, és szívesen tölt izgalmas órákat a kaszinóban, akkor az Ön úti célja Bad Gastein. A helység jellegzetes képét a világhírű gasteini vízesés és a körülötte emelkedő pompás épületek határozzák meg.

Vagy legyen most inkább wellness-üdülés? Akkor töltse az év legszebb napjait Bad Hofgasteinben! Az új kongresszusi központ körül számtalan fényűző wellness-oázist talál, ahol felüdülhet és kipihenheti magát.

A tősgyökeres Dorfgastein a fenséges gasteini hegyek között ideális nyaralóhely Önnek, ha a kirándulás a szenvedélye.

A síterep nyitását  2016 december elejére tervezik az üzemeltetők, és a tervek szerint egészen áprilisig üzemel majd a síparadicsom.

Síbérlet árak

A környék látnivalói

Gastein-múzeum (Gasteiner Museum), a böcksteini bányamúzeum és skanzen, a nagy zarándokhelynek számító böcksteini Boldogasszony-templom, a Höhe Tauern nemzeti park, a gasteini madárrezervátum, a Szt.Miklós-templom (Nikolauskirche), a plébániatemplom (Pfarrkirche), a híres Grand hotel de l'Europe, és a csodás Gletschermühlen-vízesés. További látnivalók itt találhatók.

Bad Gastein

 

 

 

 

 

Bad Gasteinbe csalogató szép szavak.

 

 

 

Hozzászólások