Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Axamer Lizum

Távolság Budapesttől:
6 óra 47 perc forgalom nélkül, 751 km
Síterep weboldala:
 
Magasság:
1583 - 2343 m
Szintkülönbség:
760 m
 
Síliftek száma:
10
Kabin:
1
Álló:
6
Ülő:
3
 
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2017-04-09
Webkamera
Axamer Lizum
 
Sípályák hossza:
40 km
Fekete:
2 km
Vörös:
21 km
Kék:
7 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
10 km
 

Axamer LizumAxamer-Lizum Tirol fővárosától, a széles Alpok egyik legszebb városától, Innsbrucktól 15 percnyi autókázásra, Budapesttől kicsit nagyobb lélegzetvételre, 751 km-re fekszik. Téli olimpia színhelye volt két alkalommal 1964-ben és 1976-ban. Az olimpiai kilencek: Kühtai, Stubai Gleccser, Schlich 2000, Rangger Köpfl, Axamer-Lizum, Mutterer Alm, Patscherkofel, Glungezer, Seegrube közös síbérletet adtak ki, így összesen 285 km sípályára 80 felvonó röpíti a látogatót egy bérlet használatával.

Axamer Lizum 

Axamer-Lizumban annak ellenére hogy a nehéz pályák vannak többségben, nem csak a profi sízők érezhetik magukat elemükben, hanem a középhaladók is, akik már nem először állnak lécen. A hóbiztos pályákon, amit nem csak a magas fekvésnek, hanem a hóágyúknak is köszönhetnek, ( a pályák 75%-a ágyúzható). A snowboardosok is megtalálják számításaikat a carvingosokkal és a telemarkosokkal egyetemben.

A 41 km példásan karbantartott pályára 3 húzó-, 6 ülőszékes, és egy kabinos felvonó szállítja fel a síelőket. A terep egyik különlegessége az olimpiai sikló, amely 2340 méter magasságba száguld fel a sízés szerelmeseivel. A csúcsról levezető kék pályán haladva akár olimpikonnak is érezhetjük magunkat, ugyanis ezt használták az olimpiai női lesikló versenyeken.

Axamer Lizum A síterepen free wifi-t biztosítanak, amik a hüttékben elérhető leginkább. Lehetőség van sebességmérésre is a női olimpiai pályán. Felejthetetlen pillanatokat örökíthetünk meg a 2340 m magasan lévő fotópontnál a Kalkkogel csúcsának egyedülálló panorámájával a Hoadl House mellett. A csúcsra már a panoráma kedvéért is érdemes felsiklózni, de vigyázzunk, szelesebb napokon itt komolyabb viharral is számolhatunk.

Az éjszakára kivilágított olimpiai síugrósánc még Innsbruckból is látszik, ahová síelés után érdemes betérnünk és feltöltődnünk a város hangulatával és ínyencségeivel.

A főszezon 2016. december 23.án kezdődik és 2017 március 25-ig tart. A pontos nyitás és zárás az időjárás függvénye.

Síbérletárakat itt talál.

Hozzászólások