Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Bad Kleinkirchheim - St. Oswald Skiarena

Távolság Budapesttől:
5 óra 14 perc forgalom nélkül, 515 km
Síterep weboldala:
 
Magasság:
1055 - 2055 m
Szintkülönbség:
1000 m
 
Síliftek száma:
25
Kabin:
4
Álló:
7
Ülő:
14
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
Síbérlet árak itt: http://www.badkleinkirchheim.at/en/prices-seasons/
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2017-04-06
Webkamera
Bad Kleinkirchheim - St. Oswald Skiarena
 
Sípályák hossza:
103 km
Fekete:
8 km
Vörös:
77 km
Kék:
18 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

Bad KleinkircheimÉvszaktól, időjárástól függően síelés vagy túrázás és termálfürdő Bad Kleinkirchheimben, az Alpok egyik ékszerdobozában. A Nockberge hegység oldalain, Spittal körzetben fekszik Bad Kleinkirchheim, amely a 15 leglátogatottabb síközpont közé tartozik Ausztriában.

Ausztria egyik legnaposabb táján, lélegzetelállító természeti környezetben, a Nockberg (Nock hegység) közepén 2050 méter magasságig 103 kilométer összhosszúságban találhatunk Bad Kleinkircheimsípályákat. A pályák 97%-ban hóágyúkkal (880 darab) ellátottak, ami a pályákon lévő hóréteg vastagságát és minőségét abszolút garantálja. A pályák tökéletesen gondozottak és a feljutást modern liftek biztosítják. Sífutók számára is remek lehetőséget biztosít az úgy nevezett Római sífutópálya ( 8 km hosszúságban), de akinek ez kevés, akkor erről a pályáról a 42 km-es gurktali pályába csatlakozhat. Aki pedig a magaslati sífutást kedveli, az bizonyára kipróbálja majd a 3 km-es St. Oswaldi pályát. A pályarendszer nyitását december elejére tervezik, és az Bad Kleinkircheimidőjárástól függően egészen április közepéig tartanak nyitva.

A környéken több mint 1000 km túraút van. A különleges sportok kínálatában a paragliding és a wind surfing található, a snowboard kedvelőit pedig a Funpark várja. Akinek a nappali síelés nem volt elég, kivilágított pályákon is kipróbálhatja tudását, és természetesen a korcsolyát se felejtsük otthon.

Itt van a világhírű Franz Klammer síbajnok otthona, szóval figyeljünk a hüttében hátha egy bajnokkal együtt szürcsöljük a forralt bort.

 

Bad Kleinkircheim

Mindenekelőtt a gyermekes családok, a csoportosan üdülők és az idősebbek kedvelik a sport és wellness sokoldalú kombinációját kínáló ajánlatokat. Síelés után vagy a pihenőnapokon a korcsolyázás mellett lovas-szánozhatunk, szánkózhatunk, hótalpas túrákon vehetünk részt, majd a hüttékben vagy a termálvízben pihenhetjük ki a fáradalmakat. Bad Kleikirchheimben az exkluzív öt-csillagos szállodától a hagyományos bio-gazdaságokig mindenféle kategóriájú szállást megtalál, ami csak a szívéhez közel áll. A közeli „Nockberg” nemzeti park természeti örömöket, Bad Kleikirchheim pedig kulináris élvezeteket is kínál.

A környék látvnivalói itt találhatók.

Síbérlet árak itt

lovasszánBad Kleinkircheim

 

 

 

 

 


Hozzászólások