Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Fügen - Spieljoch

Távolság Budapesttől:
forgalom nélkül 6 óra 46 perc forgalom nélkül, a távolság 698 km
Síterep weboldala:
 
Magasság:
650 - 2100 m
Szintkülönbség:
1450 m
 
Síliftek száma:
7
Kabin:
2
Álló:
2
Ülő:
3
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
Síbérlet árak itt: http://www.spieljochbahn.at/en/winter/tarife/
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2017-03-20
Webkamera
Fügen - Spieljoch
 
Sípályák hossza:
16 km
Fekete:
-
Vörös:
14,8 km
Kék:
1,2 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

spieljoch

Fügen a legnagyobb és legismertebb hely a Zillertal-völgy bejáratánál, messzire nyúló történelemmel és gazdag kultúrával, könnyű megközelíthetőséggel. Fügen-Spieljoch pályáira érvényes a Tirol Snow Card és a Zillertal Superskipass is, ez utóbbinak köszönhetően Zillertal összes pályáján síelhetünk, beleértve a Hintertux gleccsert is. (A Superskipass segítségével 4 síterepet  Hochzillertal - Hochfügen -Spieljoch, Zillertal Arena, Mayrhofner Bergbahnen, Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000 besízhetünk, mely összesen 508 pályakilométeren való síelést és 179 modern sífelvonó  használatát teszi lehetővé.)

FügenIngyenes síbusszal könnyedén elérhető a Spieljoch és Hochfügen-Hochzillertal-síterület völgyállomása. A pályák szélesek, jól gondozottak, többször is díjat érdemeltek. Kitűnően alkalmasak kezdők és haladók számára egyaránt, a családok is igen kedvelik. Az összes lejtő hóágyúzott, beleértve a síovi pályáit is. Itt található zillertali völgy leghosszabb, szintén hóágyúzott völgypályája, mely 7 km hosszú siklást tesz lehetővé.

Interaktív sítérképet itt talál

Előreláthatólag 2017 márciusának végén egy hatalmas beruházás kezdődik meg a területen, ami fejlesztést és modernizálást is magába foglal: kiépítenek egy "Csúcs-csúcs" vonatszerű felvonót, ami az eddig független területek összeköttetését is biztosítja. Nyári használatra mountain bike downhill pályát alakítanak ki és fejlesztenek egy 10 személyes ülőliftet is, ami alkalmas lesz a kerékpárok szállítására is.

FügenA közelmúltban átadták Spieljoch 8 személyes kabinos liftjét, ami eljuttatja a porhó szerelmeseit Geolsalm lejtőihez.

A Zillertal völgyben síelés mellett számtalan szabadidős lehetőség vár kipróbálásra: korcsolyapályák, szánkópályák, hótalpas túrák, túrasí, sífutópályák, jégmászás, hegyi túrák, curling, lovasszánozás, hófánkozás. Különleges fénypont a "zillertali élményfürdő" különböző csúszdákkal, gyerek- ill. babamedencékkel és egy modern wellness- és szaunarésszel.

Fügen maga is nagyon hangulatos, a világhírű karácsonyi dal, a „Csendes éj“ innen ered. Történelmi kápolnák és templomok, a helyi múzeum, a látvány-sajtüzem, és sok minden más adja a hely sokoldalúságát. A település centrumának keskeny utcácskái számos üzletével, éttermével és bárjával hívogat nézelődésre és kellemes együttlétre.

A síterep nyitását 2016. december 23-ra, a szezon zárását 2017. március 19-re tervezik.

A hintertuxi jégbarlangról itt olvashat.

Síbérlet árak itt

FügenFügen

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások