Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Hochzillertal

Távolság Budapesttől:
forgalom nélkül 6 óra 12 perc,703 km
Síterep weboldala:
 
Magasság:
560 - 2501 m
Szintkülönbség:
1941 m
 
Síliftek száma:
36
Kabin:
5
Álló:
12
Ülő:
19
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
Síbérlet árak itt: http://www.hochzillertal.com/preise/tageskarten-ski-optimal/
Hóréteg vastagsága:
0-40 cm
Utolsó havazás dátuma:
2017-04-10
Webkamera
Hochzillertal
 
Sípályák hossza:
86,6 km
Fekete:
13 km
Vörös:
41,3 km
Kék:
28,7 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
3,6 km
 

Hochzillertal

hochzillertalHochzillertal a tiroli Zillertal völgy síterepei közé tartozik, Ausztria egyik legnagyobb síközpontja, a tíz leghóbiztosabb síparadicsom közé tartozik, és több mint öt éve az öt legjobb síterep közé Európa-szerte! A folyamatos modernizálásnak és bővítésnek köszönhetően (az idén egy új hatüléses felvonót állítottak üzembe) a Ski-optimal Hochfügen– Hochzillertal mindig a legjobbak között található a nemzetközileg is elismert Skiresort International felmérésén.

Pályáira érvényes a Tirol Snow Card és a Zillertal Superskipass is, ez utóbbinak köszönhetően Zillertal összes pályáján síelhetünk, beleértve a Hintertux gleccsert is. (508 kiválóan kezelt pálya és 179 felvonó.)

A Hochzillertal síterepet két irányból lehet megközelíteni: az autópályától nem messze eső Kaltenbachból és szerpentinen elérhető Hochfügenből. A kaltenbachi völgyállomáson létesítettek egy sídepot, ahol a sífelszerelést nyugodtan otthagyhatjuk.

Rendelkezésre áll snowpark (Betterpark Hochzillertal), hobbi-versenypálya időmérővel és versenyek rendezéséhez értő szakemberekkel, esti sízési lehetőség péntekenként. Stephan Eberharterről (világkupagyőztes síző) neveztek el egy 8 kilométeres (hóágyúzható, kivilágított) völgypályát. A terep nagy része 1800 méter felett terül el.

Hochfügenben kivilágított szánkópálya is várja a lelkes hóimádókat. Viszonylag nagy magasságban gyönyörű, kitűnően gondozott sífutópályákat használhatunk.

HochzillertalTermészetesen képzett síoktatók várják a síiskolákban a tanulni vágyókat. 3 hónapos kortól gyermekmegőrzőben vigyáznak a kicsikre.

Ingyenes síbuszok üzemelnek a régióban.

A Zillertal völgyben síelés mellett számtalan szabadidős lehetőség vár kipróbálásra: korcsolyapályák, szánkópályák, hótalpas túrák, túrasí, sífutópályák, jégmászás, hegyi túrák, curling, lovasszánozás, hófánkozás. Különleges fénypont a "zillertali élményfürdő" különböző csúszdákkal, gyerek- ill. babamedencékkel és egy modern wellness- és szaunarésszel.

A síterep 2016. december 2-án kezdte a 2016/17-es síszezont, és az évadot 2017. április 23-án tervezik zárni.

A jégbarlangról itt olvashat.

Síbérlet árak itt


Hozzászólások