Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Katschberg

Távolság Budapesttől:
536 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1065 - 2220 m
Szintkülönbség:
1155 m
 
Síliftek száma:
16
Kabin:
2
Álló:
6
Ülő:
8
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
Síbérletek ára:http://www.katschi.at/preise-angbote.html
Hóréteg vastagsága:
20-40 cm
Utolsó havazás dátuma:
2017-04-10
Katschberg
 
Sípályák hossza:
70 km
Fekete:
15 km
Vörös:
40 km
Kék:
15 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

A Lungau sírégió Karintia és Salzburger Land tartomány határán három síterepből áll (Katschberg, Grosseck-Speiereck, Fanninberg). Északról a Magas- és az Alacsony-Tauern hegycsúcsai, míg délről a Nockberge hegyhátai ölelik körül a régiót. Fekvése kítűnő: az Alpok fő vonulata a téli hónapokban biztosítja a megfelelő mennyiségű havat, míg a déli fekvésnek köszönhetően kimondottan napsütöttnek mondható a régió. A sípályák 100%-a hóágyúzható.

katschbergA Lungau sírégióra közös síbérlet váltható. Ha valaki többször szeretne Obertauernben is síelni, vásárolhat úgynevezett “LUNGO" kombinált síbérletet, ami mind a négy síközpontba korlátlanul érvényes.

Változatos és kiemelkedően széles pályarendszerén mindenki talál kedvére való lesiklási lehetőséget, gyerekeknek külön babylift és sipálya. Kifejetetten gyermekes családoknak ajánlott. A pályarendszer egyben remek snowboard terep is. Boarder info: halfpipe, funpark, funparkslides.

A sífutók számára több kilométer hosszú sífutó pályát és gyalogösvényt találunk a Pöllatal és Lungau völgyekben. A pályák 1640 m tengerszintfeletti magasságtól 1800 m magasságba visznek fel. A 16 kilométernyi, gondosan kezelt pálya lejtőkkel és emelkedőkkel tarkított., gyönyörű kilátással az Aineck csúcsára. Az út melett pihenőhelyeket is kialakítottak. Síutó felszerelést a katschbergi sport boltban kölcsönözhetünk.

katschberg éjszakaÉjszakai baglyok számára éjjeli sípálya és szánkópálya, valamint éjjeli korcsolyapálya is található. A sípálya éjszaka "főszezonban" hétfőn és csütörtökön, míg szezonon kívül csütörtökönként este 7 és 10 óra között tart nyitva.

Aprés ski: uszoda, szauna, fitnesz, jégdisco, szánkó, téli túrák, tenisz, squash, korcsolyázás 1.650 m-en, lovas szánozás.

A 2010/11-es szezonra 10,8 millió Eurót költöttek a síterep felújítására a pálya üzemeltetői. (katt.)

2011/12-es szezon új kabinos felvonója a Silverjet2. Katt.

A fenti, két beruházásnak köszönhetően az Aineck tetejére való feljutás lerövidült és egyszerűsödött.

A Lungau sírégió, három jelentős pályarendszerből áll (Speiereck–Grosseck, Fanningberg és a Katschberg–Aineck síhinta), A hosszú pályák kedvelőinek is ajánlott ez a területet. A sífutók szintén megtalálják a számításukat ebben a régióban. A snowboardosok az aineck-i pályán találnak fun-parkot (félcső, pro-jump, high-jump). A terület nagyon családias, remek infrastruktúrával, és akinek szánkózni, úszni, teniszezni, sétálni, korcsolyázni stb. támad kedve, talál lehetőséget! A 3 fõ pályarendszer: Speiereck–Grosseck: 1100-2360 méteren 41 km pálya, 9 felvonó Fanningberg: 1500-2020 méteren 30km pálya, 5 felvonó és Katschberg–Aineck: 1100-2220 méteren 60 km pálya, 16 felvonó.*

Hozzászólások