Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Koralpe

Távolság Budapesttől:
510 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1535 - 2070 m
Szintkülönbség:
535 m
 
Síliftek száma:
5
Álló:
1
Ülő:
4
 
Hóréteg vastagsága:
25 cm
Utolsó havazás dátuma:
2017-04-03
Koralpe
 
Sípályák hossza:
28 km
Fekete:
3 km
Vörös:
13 km
Kék:
12 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

Az 1550-2070 m magas Koralpe messziről jól láthatóan uralja a Lavant-völgyet. Ez a hegy a délkeleti-Alpok első kétezres csúcsa 28 km-nyi kiváló minőségű sípályával. A kiváló síterep a teljesen kezdőknek való gyakorló lejtőtől, a 100 méter széles haladó carving-pályán át, egészen a "szűz területig", amely profik és mindazok számára ajánlott, akik szeretnék kipróbálni magukat a kezelt pályákon kívül is. A legkisebbeknek a Bobo-síiskola varázsszőnyege és egy gyakorló lift a Hipfl-vendéglő felett segíti az első kísérletekben. A 28 kilométer hosszú sípálya 12 km könnyű kék, 13 km közepesen nehéz piros és 3 km nehéz fekete pályából áll, ahová 1 ülőlift és 4 húzólift segíti fel a sízés kedvelőit.

A pályán személyes síanalízisre is van lehetőség. Csak meg kell adni a síbérlet számát, és azonnal megkaphatjuk az aznapi személyes adatokat. Milyen magasságot értünk el, hány kilométert síztünk aznap.koralpe

Koralpen természetesen a fiatalok és boardosok kívánságait is próbálják teljesíteni. A Hipfllift mellett  Snowparkot alakítottak ki a  snowbordosoknak.

A koralpei sítúrák is igen népszerűek az idelátogatók körében, nemcsak a lavinamentes hegyoldal, hanem a gyönyörű kilátás miatt is, ahol egész Alsó-Karintiát és a szomszédos Stájerországot is megcsodálhatjuk. A sítúrák kiindulópontjai minden parkolóban megtalálható. A túrák alatt számos kunyhó várja a megfáradt vendégeket.

A szánkópálya a vadászháztól indulva 3 kilométer hosszan vezet a főkasszánál lévő parkolóhoz. Természetesen szánkóbérlési lehetőség van.*

Hozzászólások