Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Kreischberg / Murau

Távolság Budapesttől:
490 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
868 - 2118 m
Szintkülönbség:
1250 m
 
Síliftek száma:
12
Kabin:
2
Álló:
4
Ülő:
6
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
Síbérlet árak itt: http://www.kreischberg.at/en/passes-rates/multi-day-tickets-kreischberg-lachtal.html
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2017-04-03
Webkamera
Kreischberg / Murau
 
Sípályák hossza:
42,5 km
Fekete:
12 km
Vörös:
12 km
Kék:
16 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
2,5 km
 

Kreischberg látképA Kreischbergen 868-2118 m tengerszint feletti magasságon mintegy 30 km pályát élvezhet az egész család. Azoknak pedig, akik élményekre vágynak, különleges pályák állnak rendelkezésre. Egy fenséges, hóbiztos tél vár az ide érkezőkre. Erről a modern behavazó berendezés gondoskodik, amely biztosítja az álomszép pályákat a szezon végéig.

A Kreischbergen a haladó és profi sízők is megtalálják a kedvevükre való pályát.  A 2118 méter magas  csúcsra vivő ülőszékes és csákányos felvonók mentén kitűnő piros és fekete jelzésű pályák találhatók. A kijelölt pályák között pedig mélyhavazásra is van lehetőség. A 2008/09-es szezonra elkészült az "Orange Sixpack" lehajtható narancsszínű plexis hatüléses lift. Az új felvonó mellett egy 3 km hosszú piros pályát alakítottak ki 1600 és 2000 méter között.

Kreischberg tubingEgészen kitűnő a gyermekeknek szóló ajánlatuk is: Yabba Dabba-Doo-Land, Dinopark, Kinder Tubing, Kreischi-Trampolin, Varázsszőnyeg stb. A Yabaa Dabba Doo-birodalomban Freddel, Wilmával és Barneyvel hancúrozhatnak, a Dinó-parkban számos őslényóriással találkozhatnak és mindeközben akár a „Kreischi-trambulint” is kipróbálhatják. A legkisebbeknek első lépésként a „Gyermekvilág” varázsszőnyege, a bébilift és a mini-hullámpálya ajánlott, de később aztán akár a Kreischi-liftet is birtokukba vehetik!

Új Sí & Board élménypark a Kreischbergen! A kiválóan megtervezett élményparkot nem csak a deszkások értékelik, hanem egyre több síző is felmerészkedik a railekre, akadályokra és ugratókra! A Kreischberg e tekintetben is élen jár, és egy első osztályú élményparkkal várja a sportolókat! A bajnoksági lesiklópálya kb. Kreischberg szánkó800 méter hosszú bemutatósáncán a legkülönbözőbb raileket, jumpboxokat, szivárvány-boxokat és ugratósáncokat alakították ki, a gyermekeket pedig külön gyermek-box és egy kevésbé meredek rail vájra. Az Airyparkon belül található továbbá a bajnoksági halfpipe (félcső) is!

A völgybe vezető lesiklópálya mellett egy kb. 1,2 kilométer hosszú szánkópálya húzódik. A völgyállomásról közvetlenül a 2 km hosszú természetes szánkópályához vezet a 4-es ülésfelvonó, onnan pedig semmi sem állhat a hatalmas szánkóparti útjába. Az éjszakai baglyok számára a szánkópálya csütörtökönként 19.00 és 21.00 között is nyitva tart.

Természetesen gondoltak a sífutás szerelmeseire is, akik a kreischbergi magaslati, hóbiztos sípályán űzhetik kedvenc sportjukat. Miután felértek a függővasúttal, közvetlenül az állomás mellett találhatják meg a 2.5 km hosszú pályát.

Szórakozás és akció a Tubing-Arenában, a speed- és folyamatos időmérő pályán, a hóröplabdán és még sok minden egyében.

Látnivalók Murau környékén

Hozzászólások