Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Schmitten - Zell am See

Távolság Budapesttől:
647 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
750 - 2000 m
Szintkülönbség:
1250 m
 
Síliftek száma:
29
Kabin:
6
Álló:
10
Ülő:
13
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
http://www.schmitten.at/de/winter/tickets-und-preise/tageskarten-und-skipasse
Hóréteg vastagsága:
10-51 cm
Utolsó havazás dátuma:
2017-04-10
Schmitten - Zell am See
 
Sípályák hossza:
77 km
Fekete:
25 km
Vörös:
27 km
Kék:
25 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

Zell am See

Ausztria egyik legszebb helye, Zell am See városa festői környezetben fekszik a Zelles See tó és a Schmittenhöhe hegy között. Kimondottan kedvező fekvése valamint a környék által kínált számos érdekesség és szabadidős lehetőség révén Zell am See napjaink egyik legfelkapottabb osztrák üdülőhelye. A kellemes klíma, a szélvédett fekvés és a vasútvonal kiépítése már a 19. század végétől jelentős idegenforgalmi vonzerőt biztosított a városkának.

zell am seeLátnivalók: a 1o. századból származó Kastnerturm torony, a 11. századi plébániatemplom, a Rosenberg kastély, a Prielau kastély, a vogtturmi helytörténeti múzeum, a Zelli tó, a Schmitenhöhe-csúcs, a Hetzhäusl Múzeum a Höhe Tauern Nemzeti Parkban, a Kitzsteinhorn-gleccser, a Klamm-tó, a Grossglocknerstrasse alpesi látványút. Kevéssé ismeretes, hogy életének utolsó éveit Zell am Seeben töltötte a modern autóipar egyik legnagyobb alakja - Ferdinand Porsche. A közelben található a híres Porsche-múzeum is.

A síelők és a snowboardosok választhatják Kitzsteinhorn-t (3.203 m) és Schmittenhöhe-t (2000 m).

Zell am See és Kaprun környékén minden liftet használni lehet egyetlen síbérlettel, a síbusz Zell am See és Kaprun között benne van az árban.

A teljes síterep hóágyúzható. Kényelmes felvonók szállítják a sízőket. Minden nehézségű pálya megtalálható a terepen nagyjából egyenlő arányban.

Aprés ski: korcsolyázás, hegymászás, lovaglás, uszoda, szauna, szolárium, teke, lovaglás, tenisz és még sok-sok extrém sport. Zell am See sétálónegyedében számos hangulatos étterem, pincehelyiség és kávézó nyújt kellemes szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget.*

Címkék

Hozzászólások