Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

3 völgy - Trois Vallées

Távolság Budapesttől:
1344 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1300 - 3230 m
Szintkülönbség:
1930 m
 
Síliftek száma:
204
Kabin:
46
Álló:
66
Ülő:
92
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
1 nap 46.50 EUR / 6 nap 232 EUR
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2010-05-06
3 völgy - Trois Vallées
 
Sípályák hossza:
600 km
Működő sípálya:
0 km
Fekete:
150 km
Vörös:
250 km
Kék:
200 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

A 3 völgynek nevezett sírégió a világ egyik legnagyobb teljes egészében összefüggő pályarendszere. 600 kilométer pálya és több, mint 200 lift található a Francia-Alpok egyik legcsodálatosabb helyén.

A 3 Völgy története az 1920-as évekre nyúlik vissza, amikor brit sportemberek kitalálták, hogy ugyanolyan sícentrumokat hozzanak létre, mint amilyenek akkor már Svájcban és Ausztriában működtek. Ebben az időben fedezte fel egy brit milliomos a 3 szinte teljesen párhuzamos völgyet: Saint-Bon-t, Les Allues-t és Belleville-t.

A 70-es évek elejéig függetlenül működtek egymástól a lifttársaságok, aki mind a 3 völgyben síelni akart, annak több bérletet kellett vásárolnia. Ezt követően megszületett a 3 Völgy koncepciója és azóta fogalommá vált a síelők körében.

Az összefüggő terephez tartoznak többek között olyan sícentrumok, mint Courchevel, La Tania, Les Menuires – Saint Martin, Méribel, Brides-Les-Bains és Val Thorens, amely a maga 2300 m-es tengerszint feletti magasságával Európa legmagasabban fekvő síközpontja. Hangulatos, igazi hegyi falu, melyet 6 glecscser vesz körül. Fantasztikus látkép tárul az ember szeme elé, ha felmegy 3000 m fölé, ahonnan kb. 1000 hegycsúcs látható be!

A sípályák 1300 és 3230 méteres magasság között terülnek el, úgy, hogy több, mint kétharmaduk 1800 méter felett található. A nagy magasságnak és a rengeteg hóágyúnak köszönhetően a 3 Völgy december elejétől április végéig hóbiztos síterep.

A völgyek közül a legnagyobb a Belleville, ahova 3 síterep tartozik: St. Martin de Belleville, Les Menuires és Val Thorens. Csak ebben a völgyben több napot is elsíelhet az ember a teljes besíelésig!

Lehetőség van a helyi bérlet, illetve a teljes 3 Völgyre érvényes síbérlet megvásárlására is.

A kezdők is rengeteg lehetőség közül választhatnak, a haladó síelőket óriási off-piste lejtők várják. A profi freestyle-osok több snowparkban és félcsőben gyakorolhatnak, a hótalpas túrázók saját útvonalon túrázhatnak, és a sífutókra is szinte minden településen gondoltak.

A 3200 m magas Cime de Caron-ról indul az egész terep leghosszabb pályája, a 12 km hosszú Col de l'Audzin nevű piros, valamint a 6 km hosszú Combe de Caron nevű fekete pálya.

Aprés ski:

Val Thorens: hószán, sport központ benne: aquaclub, szauna, szolárium, török fürdő, jacuzzi, aqua fitness, tenisz, squash, ping pong , tollaslabda, animációs programok gyerekeknek, üzletek, éttermek, bárok.

Les Menuires: uszoda, jégpálya, fitness center, fáklyás lesiklás, siklóernyőzés, helikopteres sízés, kutyaszán, teniszcsarnok, mozi, disco, éttermek, bárok, játéktermek.*

Hozzászólások