Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Auron

Távolság Budapesttől:
1260 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1164 - 2450 m
Szintkülönbség:
1286 m
 
Síliftek száma:
21
Kabin:
3
Álló:
9
Ülő:
9
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
1 nap 28.80 EUR / 6 nap 135.30 EUR
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2016-05-09
Auron
 
Sípályák hossza:
-
Működő sípálya:
0 km
Fekete:
-
Vörös:
-
Kék:
-
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

Auron (ejtsd: oron) kiváltságos helyzetet élvez, hiszen Nizza Nemzetközi Repülőterétől mindössze 90 kilométerre, viszont a Mercantour Nemzeti Park szívében helyezkedik el, Pra Loup és Isola után a Déli-Alpok harmadik legnagyobb síterepe. Télen-nyáron az Alpok legszebb arcát láthatjuk, télen a kiváló hóviszonyokhoz rengeteg napsütés társul.

A Mercantour Nemzeti Parkban fekszik a 3 modern síközpont: Isola, Auron és Saint Dalmas, ahol a hagyományos hegyi falvacskák bája a hatalmas sípályák korszerűségével párosul. December elejétől április végéig több mint 300 kilométer hosszú sípálya várja a síelőket a három síterepen. Az alpesi síelés, a snowboard freestyle, a freeride és az északi gyalogtúrák rajongói elámulnak a rendelkezésükre álló pályák minőségétől.

Auron 1600 m magasan fekszik. A terep másik települése az 1150 m-en lévő St.Etienne-de-Tinée, amely gazdag hagyományokkal rendelkező hegyi falu. Innét a La Pinatelle nevű kabinos felvonóval lehet bekapcsolódni a pályarendszerbe.

Auron talán inkább a csáládoknak kedvez. Minden tudásszintnek vannak megfelelő pályák, a profikat 9 fekete pálya és több pályán kívüli síelési lehetőség várja. A snowboardosok két hóparkot is kipróbálhatnak és a sífutók is hódolhatnak kedvtelésüknek.*

Címkék

Hozzászólások