Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Aussois

Távolság Budapesttől:
1225 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1500 - 2750 m
Szintkülönbség:
1250 m
 
Síliftek száma:
11
Álló:
6
Ülő:
5
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
1 nap 22 EUR / 6 nap 112.50 EUR
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2016-07-14
Aussois
 
Sípályák hossza:
-
Működő sípálya:
0 km
Fekete:
-
Vörös:
-
Kék:
-
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

Aussois (ejtsd: osszoá) előnyös természeti és emberi adottságait a következőkben foglalhatnánk össze : la Vanoise Nemzeti Parkjának kapuja, olyan téli és nyári sportállomás, ahol a turizmus harmóniával társul. Eredeti arculatát éppúgy megőrizte az évszázadok során, mint az életminőséget és hagyományait.

Aussois a Frejus-alagút bejáratánál a Maurienne-völgyben, a 3697 m magas La Dent Parrachee lábánál fekszik. 1500 m magasan fekvő Savoya-i falu bájos épületekkel.

Aprés ski:siklóernyőzés, motorosszán, kutyaszán, sífutás és jégfalmászás.

Van lehetőség a síelés mellet kultúrprogram szervezésére is, érdemes megnézni a középkori erődöt, a sziklába vésett képeket valamint az örökség házát.

Minden nehézségű pálya megtalálható az 55 km hosszú pályarendszeren. Legfontosabb előnyei a déli – délnyugati fekvés, ami sok-sok napos órát jelent, illetve az 1250 m-es besíelhető szintkülönbség. A nagy tengerszint feletti magasság – a csúcs 2750m – miatt még áprilisban síelhető a pályák túlnyomó része. A snowboardosokat egy klassz hópark várja. A pályák hóágyúzottak 2.300 m-ig. A szomszédos La Normára és Valfrejus-re is lehet síbérletet vásárolni.

„La Maison d’Aussois" kezeli a központi foglalásokat, sífelvonókat és az idegenforgalmi hivatalt.*

Címkék

Hozzászólások