Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Briancon

Távolság Budapesttől:
1222 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1200 - 2800 m
Szintkülönbség:
1600 m
 
Síliftek száma:
68
Kabin:
9
Álló:
20
Ülő:
39
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
1 nap 40.50 EUR / 6 nap 194.50 EUR
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2016-07-13
Briancon
 
Sípályák hossza:
285 km
Működő sípálya:
0 km
Fekete:
50 km
Vörös:
130 km
Kék:
70 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
35 km
 

A Serre Chevalier (ejtsd: szer sövalié) (1200-2830 m) régió Franciaország, sőt az egész Alpok egyik legnagyobb síterepe. 13 település tartozik hozzá, köztük Briancon is. A magyar sízők körében az egyik legkedveltebb francia sícentrum, mely négy különböző települést kapcsol össze. Közkedveltsége egyrészt a kiválóan megépített és teljesen összefüggő sípályarendszerében rejlik, másrészt a város közvetlen közelségében, mely számtalan lehetőséget nyújt a vásárlásra és a szórakozásra.

Nagyon kedvező a klímája, évente körülbelül 300 napsütéses nappal lehet számolni, rossz idő esetén pedig Briancon előnye, hogy sok az erdőhatár alatt futó pálya.

Speciális carving pályák, snowparkok és boardercross pályák találhatók a területen. A legtávolabbi monetieri központig sízni és vissza Brianconig egésznapos program.

Briancon kontinensünk legmagasabban fekvő középkori városa... Briancon óvárosa nagyon hangulatos, és ez valódi kisváros, nem direkt síelők számára épített üdülőfalu. Brianconban van minden: első osztályú hoki csapat, TGV gyorsvasút, kiváló boltok, amelyek jóval olcsóbbak más sí központokénál, fürdő, aquapark és különböző szórakozóhelyek is… szűk utcácskák között megbújó hangulatos éttermek csábítják a vendégeket.

A Torino-i téli olimpia számos lesikló futamát rendezték itt közelsége, kiváló infrastruktúrája miatt.

Modern, gyors felvonók, 250 km hosszan izgalmas pályák jellemzik a terepet. Mindamellett viszonylag kevesen síelnek itt (elég drága a síbérlet), ingyenes síbusz teszi lehetővé a síterületen belüli közlekedést. Napközben a síelésen és a sífutáson (35 km-nyi sífutópálya áll rendelkezésre) kívül siklóernyőzés, gleccsertúra, helikopteres síelés is kipróbálható.

A legszebb rész a monetieri, itt található a síterep legmagasabb pontja ( 2800 m), amelyre az Yret nevű felvonóval lehet feljutni. A terület egyik legjobb pályája a Cucumelle-ről levezető piros pálya és a serre chevalier-i területen két fekete pálya : az Olimpiai és a Casse Du Boeuf.

Chantemerle és Villeneuve pár km-re Briancontól völgyben fekvő bájos sífalucskák.

Aprés ski: jégpálya, uszoda, sportcentrum, mozi, kaszinó, aquapark*

Címkék

Hozzászólások