Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Chamonix

Távolság Budapesttől:
1184 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1030 - 3842 m
Szintkülönbség:
2812 m
 
Síliftek száma:
46
Kabin:
13
Álló:
17
Ülő:
16
 
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2016-08-10
Chamonix
 
Sípályák hossza:
152 km
Működő sípálya:
0 km
Fekete:
34 km
Vörös:
70 km
Kék:
48 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

A Rhône-Alpes Franciaország méltán híres régiója. Chamonix (ejtsd: samoni) sípályái és a Mont-Blanc meghódítása az aktív sportolókat vonzza. Párizs és a Côte d’Azur között, a svájci és az olasz határ mentén, Európa szívében található a Rhône-Alpes. A régióban gleccserek és hegycsúcsok váltogatják egymást. A Rhône-Alpes az Alpok, a Jura és a Francia Középhegység egyesülésének vidéke. Az Alpok és a Jura környékén magasba törő hegycsúcsok, míg a Francia középhegység tájékán alacsonyabb a domborzat jellemzi.

A város főteréről csodálatos panoráma nyílik a Mont Blancra. Két másik elkápráztató látványossága a Mer de Glace gleccser és a szomszédos Aiguille du Midi csúcs, amelyre felvonó viszi az utasokat 3842 m magasságra. A hegyállomáson a Mont Blanc látványa vár mindenkit.

160 sípályájával és 16 összekötött síterepével e régió a világ egyik legnagyobb besíelhető területe. Itt kivételesen gondolnak a mozgáskorlátozottakra is: az ülőszékes sítalpakat ingyen igénybe vehetik a rászorulók.

Chamonix fogalom a síelők között, az Alpok királynőjeként emlegettett síparadicsom a Mont-Blanc lábainál fekszik. A luxust kedvelő sízők népszerű üdülőhelye. Tapasztalt síelőknek ajánljuk, a pályák inkább a profiknak okoznak örömet, technikás sízést kínálnak. Itt rendezték 1924-ben az első Téli Olimpiát, és manapság is számos rendezvény házigazdája.

Felejthetetlen élményt nyújt a La Vallée Blanche, vagyis a 20 kilométeres off-piste lesiklási lehetőség - csak hegyivezetővel vehető igénybe!

Chamonix sípályáinak 90 %-a 2000 méter fölött található.

Síelésen kívül: golf, tenisz, squash, uszoda, bowling, jégpálya, kutyaszánozás.

A Chamonix völgy 4 nagyobb és 3 kisebb síterepet foglal magába. A Brévent/Flégere (1030 m - 2525 m) síközpont főleg déli tájolású pályákat kínál, a Grands Montets (1235 m - 3300 m) pályáit Argentiere faluból lehet elérni, itt főleg északi tájolású lejtők vannak, a Balme (1453 m - 2270 m) központban széles, igazi carving pályák vannak, a Les Houches (950 m - 1900 m) pedig főleg erdei pályákkal van tele. A három kisebb síterep alacsonyabban fekszik, főleg kezdőknek ajánlják őket.

Többféle síbérlet kapható, a besíelhető síterepek számától függően.*

Címkék

Hozzászólások