Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Chamrousse

Távolság Budapesttől:
1435 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1420 - 2250 m
Szintkülönbség:
830 m
 
Síliftek száma:
26
Kabin:
1
Álló:
9
Ülő:
16
 
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2016-07-14
Chamrousse
 
Sípályák hossza:
92 km
Működő sípálya:
0 km
Fekete:
16 km
Vörös:
64 km
Kék:
12 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

chamrousse by nightA Grenoble-tól 30 km-re fekvő Chamrousse (ejtsd: samrussz) az Olimpiai Játékok valamint a Tour de France pályaszakaszaként ismert. Jean-Claude Killy 1968-ban Chamrousse-i sípályán három olimpiai aranyéremmel sporttörténelmet írt. A sí hely az óta sem vesztett varázsából. Chamrousse kezdőknek vagy snowboardozóknak is tökéletes feltételeket biztosít és a megszállottak is élvezik az itt eltöltött időt.

A síterep legmagasabb pontja 2250 méteren a Croix de Chamrousse. Az olimpiai pályák még ma is megvannak, bárki lecsúszhat rajtuk.

A területen található snowpark, boardercross pálya és állandó sebességmérős pálya. Chamrousse 1700 és Chamrousse 1750 tökéletes hely a kisgyerekes családoknak, kezdőknek. Déli részén találhatók a könnyebb pályák, észak felé haladva az egyre nehezebbek. A Croix de Chamrousse (2250 m) tetejéről három fekete pályán (köztük két olimpiain) is le lehet csúszni, de a kezdők is leereszkedhetnek a széles lankás gerincen.

A település szerencsés fekvésének köszönhetően jellemző a több órás délutáni napsütés. Nem mindennapi látványosságot ígér a francia alföld naplementéje: Chamrousse-ban még az utolsó fénysugarakban fürödhetünk mialatt az alföldön már sötétség uralkodik. Nem hiába jelent Chamrousse „piros hómezőt“. Két településen lehet megszállni: Roche Bérangerba (1750) és Recoinba (1650). Mindkét helyen megtalálhatók a hangulatos kávézók, bárok és éttermek, szórakozóhelyek.

Extra programok: jégalatti búvárkodást, jégmászást és motorosszánozás.

A 2009/10-es szezonról az üzemeltetők még végleges eredményeket nem tudtak megadni honlapunknak, de március végéig a látogatottsági adataik jól alakultak. A szezon újdonságaként 2010. Január 15.-én adták át az új kabinos felvonójukat, mely két ülős és egy húzóliftet váltott ki.*

Címkék

Hozzászólások