Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Espace Diamant

Távolság Budapesttől:
1223 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1000 - 2069 m
Szintkülönbség:
1069 m
 
Síliftek száma:
84
Álló:
27
Ülő:
57
 
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2016-05-24
Espace Diamant
 
Sípályák hossza:
-
Működő sípálya:
0 km
Fekete:
-
Vörös:
-
Kék:
-
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

2005 végére kapcsolták össze az Espace Crystal (Les Saisies, Crest Voland Cohennoz) és Val d'Arly (Flumet, Praz-sur-Arly, Notre Dame de Bellecombe) síterepeit, létrehozva ezzel az Espace Diamant-nak nevezett régiót. A terület Albertville és Chamonix között helyezkedik el Savoie és Haute-Savoie határán.

Les Saisiest időnként francia Tibetnek is nevezik mivel csodálatos a rálátás a Mont Blanc tömbjére. Les Saisies az északi sí központja, az 1992-es téli olimpián itt rendezték a sífutást és a biatlont. A közeli Hauteluce-t az egyik legszebb francia alpesi falunak tartják, szintén a sípályarendszer része.

Extra programok: kutyaszán, siklóernyőzés.

A síterülethez tartozó szálláslehetőségek még:

Crest Voland (tradícionális, barátságos falu), Praz-sur-Arly, Flumet és Notre Dame de Bellecombe (történelmi kisvárosok). Praz-sur-Arly nevezetes a hőlégballonozásról, de itt is lehetőség van a siklóernyőzésre, vagy szánozásra. A környék nevezetes még a híres Beaufort-sajtról és vörösborairól.

Nem hiába kedvelik nagyon a kezdő sízők ezt a régiót, a síterepre ugyanis a könnyebb pályák a jellemzők. A gyakorlottabbak felkereshetik a Mont Vores-nél található piros pályákat. Sajnos, mivel alacsonyan fekszik, nem túl hóbiztos.

A terepen több hópark és sífutópályák is találhatók.*

Címkék

Hozzászólások