Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Grand Massif

Távolság Budapesttől:
1355 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
700 - 2480 m
Szintkülönbség:
1780 m
 
Síliftek száma:
72
Kabin:
6
Álló:
28
Ülő:
38
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
1 nap 40 EUR / 6 nap 204 EUR
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2016-07-14
Grand Massif
 
Sípályák hossza:
361 km
Működő sípálya:
0 km
Fekete:
25 km
Vörös:
190 km
Kék:
50 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
96 km
 

Budapesttől 1350 km-re található. 5 különböző síközpontból álló összefüggő pályarendszer, melyen 1800 méternyi szintkülönbséget síelhetnek be az ide látogatók. A síterület 265 km sípályával rendelkezik, ebből 96 km sífutópálya.

Természeti adottságai közé tartozik a különösen kedvező hómennyiség is, a francia Alpok legjobban behavazott területének számít.

A Grand Massif régióban 5 nagyobb síközpont van: Flaine, Les Carroz, Morillon, Samoens és Sixt. Négy helyen lehet megszállni: Les Carroz-ban (hangulatos kisváros), Flaine-ben (modern apartmantelep), Morillonban (kis falu) és Samoens-ben (apartmanfalu).

A síterületen nagyon adnak a környezettudatosságra. A sípálya gépparkját környezetbarát olajjal működtetik, de még a nyílvános illemhelyek szennyét is megfelelően kezelik a 2007-ben épített szennyvíztisztító központban.

A fűtöberendezés földgázzal üzemel, ami egyben az elektromos energiát is adja: A forró víz előállítása közben gőz jön létre, ami az elektromos generátort is meghajtha. Így nem csak nem jut a gőz a légtérbe, de még hasznos energiát is ad.

A legnagyobb síközpont Flaine, ahol 1600 és 2500 méter között találhatóak a pályák. Többféle bérlet kapható: kombinált, amely a teljes síterepre érvényes és olyan, amellyel Flaine pályáin nem síelhetünk. A legjobb pályák Flaine felett, a Les Grandes Platieres-nél vannak, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Mount Blanc-ra. A teljes síterület igen nagy pályarendszer, melynek teljes besíeléséhez több nap kell.

A pályarendszer minden síző igényét kiszolgálja a kezdődtől a profi szintig. Sixt-t családoknak, nyugodt síelést kedvelőknek ajánljuk. Samoensben mindenféle pálya megtalálható, a gyerekeket játszóterasz is várja.*

Címkék

Hozzászólások