Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

La Clusaz

Távolság Budapesttől:
1334 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1100 - 2600 m
Szintkülönbség:
1500 m
 
Síliftek száma:
55
Kabin:
6
Álló:
14
Ülő:
35
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
1 nap 30 EUR / 6 nap 168.50 EUR
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2016-07-14
La Clusaz
 
Sípályák hossza:
132 km
Működő sípálya:
0 km
Fekete:
32 km
Vörös:
70 km
Kék:
30 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

La Clusaz (ejtsd: la klüszaz) az Aravis hegylánc közepén található, mely Genftől délre, csupán 30 km-re helyezkedik el. Már több mint 100 évvel ezelőtt felfedezték a síelők ezt a régiót maguknak. Ma is nagy közkedveltségnek örvend a régió, főleg a fiatalok és a családosok körében. La Clusaznak összesen 5 síterülete van. Remek keveréke lágy lankáknak, buckás pályáknak és lehetőség van mélyhavas sízésre is. A pályák többnyire közepesen nehéz szintűek, de a Snow Park és a gazdag gyerekprogram kínálat bárki igényeit kielégíti. Sífutóknak egy nagy pályaháló áll rendelkezésére. La Clusaz a világ egyik legismertebb freestyle és freeride terepe.

La Clusaz egy több száz éves hagyományos szavojai falu vendégszeretettel fogadja a síelőket. A faluban bárok, éttermek, diszkók, éjszakai fürdőzési lehetőség.

A síterep öt nagyobb hegyből áll: Massif de Balme, Massif de l'Aiguille, Massif de l'Étale, Massif de Manigod és Massif de Beauregard. A központban és a beauregard-i részen sok a zöld és kék pálya, a Manigod körül jó piros pályák találhatók. Vannak nehéz pályák is, többek között a Beauregard és a Fernuy kabinos fevonónál. A Col du Balme-ról fantasztikus kilátás nyílik a Mont Blanc felé. A síterep különlegessége a Mur Edgar nevű mogulpálya, mely az 1992-es mogul olimpiai bajnokának nevét viseli. A snowboardosok számára építettek hóparkot, van esti sízés, és 70 km sífutópálya. Az Aravis síbérlet érvényes a közeli Le Grand Bornand terepére is.*

Címkék

Hozzászólások