Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Avoriaz

Távolság Budapesttől:
1293 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
950 - 2460 m
Szintkülönbség:
1510 m
 
Síliftek száma:
211
Kabin:
14
Álló:
83
Ülő:
114
 
Síbérletárak 2017/2018 főszezon:
Síbérlet árak itt érhetők el: http://www.avoriaz.com/en/skiing/all-about-skiing/lift-passes#tab1043
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2016-07-14
Avoriaz
 
Sípályák hossza:
893 km
Működő sípálya:
0 km
Fekete:
80 km
Vörös:
260 km
Kék:
310 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
243 km
 

avoriaz

A francia-svájci határon terül el a Les Portes du Soleil ,(ejtsd: port di szoleil) azaz a Nap Kapui sícentrum, 8 francia és 4 svájci település együttese, Budapesttől 1300 km-re. Érdekességei közé tartozik Avoriaz érintetlen városa 1800 méteren, ahonnan kitiltották az autókat, így a látogatók lovasszánon vagy kisbusszal érkeznek. Bővebb információ Avoriazról itt.

Avoriaz egy igazán különleges síterep (8 francia (Abondance, Avoriaz, La Chapelle d'Abondance, Châtel, Les Gets, Morzine-Avoriaz, Montriond, Saint-Jean d'Aulps) és 4 svájci tereppel (Champéry, Morgins, Torgon, Val-d'Illiez - Les Crosets - Champoussin)). Különleges az építkezési stílusa miatt (az épületeket speciális módon fával borították), különleges, mert nemcsak francia területen lehet síelni, hanem Svájcban is. Kellemes klímájának és 694 hóágyújának köszönhetően még áprilisban is lehet itt sportolni.

Elvileg mind a 12 síterep hangulata egy picit más és más. Van, aki a francia oldalt, van aki a svájcit szereti jobban.

Chatel és Champéry környéke inkább a kezdőknek, középhaladóknak megfelelő. Les Gets-nél a Reviere Chavannes és a Pointe du Chéry a jó sízőknek és a snowboardosoknak a kedvence lehet. A terepen 243 km-nyi sífutópálya áll a sífutás szerelmeseinek rendelkezésére. Les Portes  du SoleilA pályarendszer többi számadata is lenyűgöző. Összesen 266 (ebből 25 fekete, 100 vörös, 106kék, 35 zöld) pálya áll rendelkezésre, melyekre a 195 sílift valamelyikével, viszont egyazon bérlettel használatával juthatunk fel.Ha már odafent vagyunk és belefáradtunk a sízésbe 89 pálya étteremben várják a megfáradt sportembereket.

A sífutást kedvelők igazán gyönyörű tájakon hódolhatnak szenvedélyüknek Avoriazban. A síterepre egy síbérlet az érvényes. Rengeteg porhavas / szűzhavas lejtője van.

Boarder info: 3 snowpark, félcső, snowcrosspálya.

Aprés ski: éjszakai síelés, jégpálya, mászófal, bárok, disco, üzletek, mozi, bowling, játékterem, masszázs, fitness center, lovasszánozás, kutyaszánozás, motorosszánozás, helikopterezés, mountain bike túra hóban, "gyerekfalu".

Hozzászólások