Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Les Arcs - La Plagne

Távolság Budapesttől:
1358 km
Síterep weboldala:
Síterep email címe:
 
Magasság:
1250 - 3250 m
Szintkülönbség:
2000 m
 
Síliftek száma:
0
 
Hóréteg vastagsága:
Nincs adat
Utolsó havazás dátuma:
2016-08-10
Les Arcs - La Plagne
 
Sípályák hossza:
425 km
Működő sípálya:
0 km
Fekete:
94 km
Vörös:
165 km
Kék:
166 km
 
Zöld:
-
Sífutó:
-
 

Az egyik legnagyobb francia síterep, mely a Haute Tarantaise-ben található. Ez a hatalmas síterep 2003. végén jött létre Les Arcs és La Plagne (ejtsd: lézárk, laplany) összekapcsolásával. 3, különböző magasságban lévő üdülőfalu kapcsolódik itt össze, melyeket ingyenes síbuszjárat köt össze. Les Arcs és La Plagne, valamint harmadik terepként Peisey Vallandry közösen alkotják a hatalmas, és minden igényt kielégítő Paradiski síterepet, sírégiót.

A terep rendkívül változatos, van sok jó piros pálya, ráadásul a panoráma is csodálatos. Rengeteg lift van, így viszonylag könnyen be lehet síelni a terepet. Itt található Európa egyik leghosszabb fekete pályája (Ag. Rouge), mely kb. 1200 m szint különbséggel ereszkedik le 3220 m-ről egészen 2026 méterig Villaroger faluba több, mint 7 km hosszan. A snowboardosokat hópark várja, a kalandvágyók pedig vezetővel túrázhatnak a környező gleccsereken, és ki lehet próbálni a gyorsasági pályát. A pályákat hóágyúzzák, így igen sokáig hó biztosak.

A kezdőknek több ingyenes felvonó is rendelkezésükre áll. A kezdők és középhaladók is szép számmal válogathatnak a sípályák és sífelvonók kavalkádjából.

A Paradiski pályái 1200 és 3250 méter között terülnek el, van 158 kilométernyi sífutópálya, bobpálya (ez La Plagne-ban van), 5 snowpark, 3 boardercross pálya, 1 félcső és egy gyorsasági síversenyek megrendezésére alkalmas lejtő (Les Arcs-ban). A Paradiski két nagy terepét, La Plagne-t és Les Arcs-t a híres Vanoise Express köti össze - ez a világ egyik legmodernebb kabinos liftje. Les Arc-ban található még egy jégbarlang is, és lehetőség van sífutásra.

La Plagne 10 egymástól különálló üdülőfalut összekapcsoló pályarendszer 2000 m szintkülönbséggel. A gleccser közelsége miatt rendkívül hóbiztos terep.

Aprés ski: éttermek, bárok, disco, squash, bowling, korcsolyapálya, játékterem, lovasszán, fitness centrum, mozi.

A 2009/10-es szezonban ez a síterep ad otthont az Európai Sí-, és Snowboard Fesztiválnak a Franica-Alpokban.

A 2009/10-es szezonban a funpark újdonsága a nagy air bag, amin a snowboardozás és freestyle sízés szerelmesei ugrásaikat gyakorolhatják.

La plagne*

Hozzászólások