Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Helyzetjelentés itthonról

2010-12-06 10:47:00

Itthon amíg az időjárás és a páylaviszonyok engedi nyitva tart Dobogókő, Visegrád, Eplény, Bánkút, Bodajk és a hétvégén Súr.

A mátraszentistváni sípark december 11.-én nyit, s erre a napra tervezik a Nagy- Hideg hegyen lévő pályák nyitását is. Sajnos Kékestető működéséről vagy tervezett indulásáról nincs információnk, bár a webkamera képeit nézve hó van Hazánk legmagasabb pontján is.

A Nagyvillámon várják az ide látogató sízőket 9-22:00-ig, hétköznapi kedvezményes árakkal!

Nyitva: 1/a, 2/a és a bébi, BCDF felvonókkal. A szerpentin út jeges, így mindenkinek a hosszabb utat ajánljuk! A sikeres hétvége után továbbra is egészen addig nyitva tartanak ameddig a pálya mindősége és az időjárás engedi.

Megkezdődött a síszezon ideális napsütéses, mérsékelten hideg időben, kiváló hóviszonyokkal Bánkúton. A felvonók most már hétköznapokon is működni fognak mindaddig, amíg az időjárás lehetővé teszi.

 A természetes folyamatoknak (olvadás-fagyás) is köszönhetően a pályákat mintegy 12-15 cm vastag hócement borítja, amelyen rég nem látott minőségű pályák elkészítésére nyílt lehetőség.

A szombati kezdést egy péntek déltől majdnem sötétedésig tartó áramszünet hiúsította meg, amely miatt csak szombaton sikerült a felvonók végső beállítását elvégezni. Így maradt a vasárnapi indulás.  Sajnos hétfő estétől csütörtök hajnalig erős enyhülés jön esővel, a fagyhatár 2500 méterre emelkedik, és csak pénteken hajnalban köszöntenek be ismét a fagyok.

Reméljük, a keményre fagyott pálya alap bírni fogja a megpróbáltatásokat a csütörtöki újabb hóesésig.

 

Eplényben lezajlott a hivatalos megnyitó.

A Nordica Síaréna nyitónapja sajnos nem indult zökkenőmentesen: a ratrak hajnalban elromlott, de sikeresen megjavították. A jegyrendszer öszeomlott, így a pénztár nem nyitott ki időben, de a várakozók 2 óra ingyen sízést kaptak kártérítésként. Mindezek ellenére az idő gyönyörű volt, a hóviszonyok kiválóak és több, mint 7OO lelkes síelő és snowboardos élvezhette a tél örömeit.

Hétfőtől az 1-es pálya, a tanuló pálya, a síkölcsönző és természetesen Holle Anyó Síháza üzemel minden nap 9 órától 17 óráig. Mindenkit szeretettel várnak, s a hóágyúzás is folyamatos, kihasználva a hideg időt.

 

A szilvásváradi sípályán ugyan december 3.-án pénteke esett a hó, de délutánra olvadásnak is indult, a meleg miatt a hóágyúk sem működnek. A maradék hó sportolásra alkalmatlan.

A nyár folyamán vádásroltak egy webkamerát, ami jelenleg élő képet ad a pályáról. Lehetőség lesz korábbi tárolt képek megnézésére is, a munkálatok folyamatban vannak. A pálya és a felvonó átnézése, szükséges javítása is megtörtént. Asztalt, padokat helyeztek el a síház környékén, séta utat építettünk a pálya felső szakaszának a könnyebb megközelítésére. Sítámasztó részt alakítottak ki a síház teraszán, bővítették a kölcsönző kínálatát is. A műanyag borításról egyenlőre letettek, mert a hótaposó gép a jelenlegi műanyag pályákon csak minimum 10 cm-es hófedés esetén járhat. Amikor mi nulláról kezdjük a hógyártást, a taposó gép húzgálja a hóágyút, és ilyenkor tönkre tenné az igen drága műanyagot.

Bodajk -  Nyári Dávid Úr a bodajki sífelvonó üzemeltetője adta a friss információt, miszerint a bodajki pályán még lehet sízni, főleg a pálya teteje jó minőségű. A felnőtt napijegy jelen pillanatban 3000 Ft, mely kevesebb a 2008/09-es szezon egész napos áránál. Várnak mindenkit sok szeretettel.

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.