Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Eltévedt magyar hótalpasokat mentettek meg a hegyimentők

2010-12-28 12:10:00

Hétfő este öt magyar hótalpas túrázót kerestek és találtak meg a hegyi mentők a Rax csúcs közelében.

Az utolsó pillanatban találtak meg öt magyar túrázót az osztrák hegyi mentők, akik majdnem halálra fagytak a mínusz 10 fokos hidegben adták hírül a helyi önkéntes mentőcsoport tagjai.

Az öt magyar hótalpas túrázó a határ közelében található Rax-Alpokban kirándult hétfőn. Már lefelé tartottak az 1640 méteren található turistaházból, amikor eddig megmagyarázhatatlan okok miatt letértek a kijelölt turistaútról. Nem sokkal később besötétedett, és az öt férfi eltévedt a hegyek között.

Telefonon riasztották a hegyi mentőket, akik este kilenc után nem sokkal indultak a keresésükre. Tizennégy hegyi mentő vizsgálta át a környéket, de sokáig nem találták a magyarokat. Később ismét sikerült velük telefonon felvenni a kapcsolatot, akkor annyit tudtak elmondani a túrázók, hogy ahol éppen fagyoskodnak, onnan látják a semmeringi sípályákat.

Éjfél után találták meg a csoportot, akik akkor már órák óta fagyoskodtak a mínusz 10 fokos hidegben és az erős szélben.

A Rax Alpok a magyar határ, illetve Bécs közelében található kedvelt kirándulóhely. Rendszeresen látogatják magyar turisták is a környéket, télen az egyik népszerű sportolási lehetőség a hótalpas túrázás.

Forrás: sítv.hu

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.