Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

A következő napok várható időjárása

2011-02-15 14:36:00

Várható időjárás a környező országokban.

Északi szomszédaink síterepei nem sok havat várhatnak a következő pár napban, sőt némileg csökkenhet is a pályákat fedő hótakaró vastagsága. A következő pár nap borús felhős idővel fogja a Szlovákiában élőket "meglepni", bár csapadék csak szórványosan várható, és az is hol eső hol hó formájában fog érkezni. Ha jelentősebb hó esik, az akkor is csak szombat környékén fog érkezni. Addig a hőmérséklet nappal 0 és 4 fok között várható, de szombaton akár -1 fokot is mérhetnek majd. Éjszakánként -4 és + 1 fok  közé ereszkedik a higanyszála, míg szombaton éjszakára -5 fok is lehetséges. A magasabban fekvő területeken a hőmérséklet inkább 0 fok körül várható, így a magasabban fekvő síterepek nem kerülnek veszélybe.

Ausztria időjárása sem sokban fog különbözni a szlovák időjárástól. Itt is borult, felhős időjárást várhatunk, időnként akár záporokkal tarkítva. Minimális szél és napközben akár +7,+8 fok is elképzelhető. A hűvösebb levegő a tiroli régióba péntek környékén érkezik, de ekkor sem fagyos hideg, csak hűvösebb légáramlat érkezik, ekkor ezen a területen némi havazás várható.

Hazánk időjárásában sem várható különösebb változás, minimális hidegfrontot jósolnak a meteorológusok szombat és jövő hét szerda között, ekkor a nappali hőmérséklet +1, +2 fok körül várható, de éjszaka akár -7 fok is lehetséges. Szombatra szelet, míg jövő hét elejére némi havazást ígérnek az időjósok.

 

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.