Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Végül megérkezett a hó az Alpokba

2011-02-24 09:21:00

Az elmúlt néhány napban 60 cm-es hótakaró érkezett az Alpok hegyeibe.

 

Az Atlanti-óceán mindkét partján havas napokra tekinthetünk vissza. Az Alpokba megérkezett a várva várt hó, ugyan úgy, ahogy a Dolomitokba és a Pireneusokba is. De nem panaszkodhatnak az Észak-Amerikai síterepek sem, hiszen ők egész télen folyamatosan kapták az égi áldást, a mostani havazás csak a ráadás volt.

A havazás először a francia-olasz határ közeli síterepeket érte el, így Bardonecchia, Courmayeur, Montgenevre és Serre Chevalier 30 cm-es friss havat jelenthetett, mielőtt a havazás a Francia Alpok többi részét is elérte volna. A hóesés következő nyertesei az osztrák terepek egy része és a svájci síparadicsomok voltak. Innen jelezték a legtöbb friss havat, melynek vastagsága elérte a 60 cm-t is. Engelberg, Chamonix, Crans Montanaand, Gstaad 30 cm hóval lett gazdagabb a hét elején. A Pireneusokban is az elmúlt 5 napban lehullott hótakaró a legtöbb helyen elérte a a 20 cm-es vastagságot. A Dolomitokban Madonna di Campiglio és Arabba szintén 60 cm-nyi friss hóval büszkélkedhet.

A skandináv és skót pályákon sincs ok a panaszra, a szezon ezeken a síterepeken is remekül alakul, bár ezeket a területeket most meleg front éri el a következő 48 órában, melyet nem biztos, hogy nagyon bánnak, hiszen közel négy hónapja nem hagyta el a hőmérő higanyszála a 0 fokot ezekben a régiókban.

 

Címkék

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.