Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Légy jó a talpadhoz! - Miért jók a Sidas talpbetétek?

2011-12-30 08:48:00

Miért nem elég a sícipőkben található gyári betét?

A gyári betét nem biztosít megfelelő alátámasztást, csak hőszigetelő funkciója van. Mivel minden láb formája más: bütykök elhelyezkedése, lábujjak formája ezért a standard gyári betétek nem tudnak alkalmazkodni az egyéni igényekhez, és ebből adódan sok kellemetlenséget okozhatnak viselőjének. A használt sícipők esetén még rosszabb a helyzet, mivel ott már egy előre betört, mások által kitaposott betétről, és bakancsról van szó, mely nagyon rossz komfortot biztosít viselőjének.

Mi a külöbség az orvosi, és sidas betétek között?

Az orvosi betét gyógyítani akar valamilyen elváltozást komfortos körülmények között, átlagos lábbeliben. Ezzel szemben jelen esetben a sícipőben és intenzív sportmozgáshoz kell használnunk a betétet.(A sportbetét család minden egyéb sport tevékenységhez kínál speciális modelleket. Futás, Golf, Kerékpár, Futball, Túrázás, Terem labda sportok.)

A láb alátámasztása az egyik feladat, a másik pedig a boka anatómiailag helyes helyzetben tartása. Ezzel a lábunk felveszi azt az optimális alakot, méretet amit a cipő tervezésénél is használnak, hiszen a tervező nem tudhatja, hogy a majdani Vevő 42-es lába lúdtalpas-e vagy sem, a súlya ami a lábat szétnyomja pedig 70 vagy 100 kg.

Ezért a problémás esetek felénél a sportbetét használata megoldja a kényelmetlenségeket. A szerencséseknek pedig nagyfokú plusz kényelmet nyújt a sí szakmai előnye mellet.

Segít-e a síelésben a Sidas talpbetét?

A szakmai előnye pedig, hogy a betét teljesen a lábhoz illeszti a sícipőt ezért az erő átadása optimális, sokkal kevesebb veszteséggel történik. A tökéletes boka beállítás miatt a terhelések is optimalizálódnak. Ez mind a haladóknál, de a kezdőknél is csodálatos élményt jelent hiszen a síléc azt kezdi csinálni amit akarunk és ezt kevesebb erővel értük el.

A Comformable betéteknek három kategóriája van 40%, 75%, 100%-ban a talpunk formáját felvevő modellek. Illetve a legprecízebb változatból négy típus a különböző sí igénybevételhez igazodva.( Premium, Pro, Race és Sí )

Milyen géppark szükséges a "tökéletes" sícipő megalkotásához?

Egy a sícipő belsejét, egy a külső héjat formázó eszköz, illetve a betét kialakításához szükséges kiegészítők. Természetesen ez előbb felsorolt 3 főbb "komponens" mellett további egyénre szabott specifikus eszközökkel is tudnak segíteni az egyedi kéréseken, hogy mindenkinek a lehető legkomfortosabb sícipőt alakítsák ki!

Tanácsért, kérdéseiddel fordulj bizalommal szakemberünkhöz:

Fódi János- Sítechnika síszaküzlet, szerviz, és kölcsönző

 

 

 

Címkék

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.