Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Újra korizhatunk a Műjégpályán

2012-01-10 10:39:00

2012. január 10.-től újra a közönségé a Városligeti Műjégpálya

A műjégpálya üzemeltetői azon dolgoznak, hogy a sikeres Gyorskorcsolya Eb után január 10.-től újra a nagyközönség korcsolyázhasson a gyönyörűen felújított Városligeti Műjégpályán.

Alig túl az újévi nagy bulikon, a kontinens gyorskorcsolyázói teljes erőbedobással a hazánkban megrendezésre kerülő 2012. évi Essent ISU Gyorskorcsolya Európa-bajnokságra készülnek. Az EB-re 17 nemzet, közel 80 sportolója érkezett, hogy összemérjék erejüket 500, 1500, 3000, 5000 és 10 000 méteren. Ezek összesített eredményei alapján hirdetnek női és férfi összetett bajnokot. A helyszínre érkező újságírók és fotósok hada pedig Európa-szerte tudósít a történésekről.

Tóth Ágota

Az egyetlen magyar résztvevő, akinek sikerült kivívni az indulás jogát, Tóth Ágota, (fotó: nemzeti sport) aki Calgary-ban, a nyílt kanadai – amerikai bajnokságon megfutotta az Európa-bajnokság kvalifikációs szintidőt 3000 méteren. Tóth Ágota legfőbb célja, hogy kvótát szerezzen a 2014-es szocsi téli olimpiára, ennek első lépéseként szeretne indulási jogot kiharcolni a január végén sorra kerülő sprintvilágbajnokságra.

A Városligeti Műjégpálya nagyszerűen szerepelt, a szervezőbizottság is kitett magáért. A versenyen csak az időjárás okozott a versenyzőknek némi gondot, nekik ugyanis meg kellett küzdeniük az időnként 60 km/h erősségű, szembeszéllel.

Pajor KornélA Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség meglepetéssel készült a közönség számára. Meghívta a magyar gyorskorcsolyázás történelmének egyetlen világbajnokát, a Svédországban élő Pajor Kornélt, aki „világbajnok” korcsolyájával tisztelet kört tett a pályán az egyetlen hazai versenyzővel, Tóth Ágotával.

 

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.