Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Hazai síelési lehetőségek

2012-01-27 09:07:00

"Körkapcsolás" a hazai pályákról

Eplényben a szuper síelős időjárásra való tekintettel elhalasztják a hétvégére tervezett versenyeket, melyeket valószínűleg 2012. február 18.-án fognak a Snow-Day-rendezvényeivel együtt megtartani. Addigra ha az időjárás is úgy akarja (márpedig hideget jeleztek a következő hétre) akkora még több pályát sikerül behavazni és megnyitni, így zavartalanul lehet majd versenyezni és síelni egyszerre.

A hétvégén az 1-es pálya teljes hosszában csúszhatunk, a Az 1-es pálya teljes szakasza síelhető, hétvégére egyre biztosabbá válik a 2-es pálya és a 4-es pálya felső szakaszának nyitása. Ennek érdekében, kihasználva a mínuszokat, dübörgnek a hóágyúk.

Síparkban igazi tél és remek körülmények várják a síelni vágyókat. 2 piros és 6 kék pályán közel 3 km hosszúságban csúszhatunk, valamint a hófánkokkal 130 méterres pályán, méteres hófalak között  "szánkázhatunk".

Az A jelű tányéros felvonó műszaki okok miatt nem üzemel, így a völgyben a sorbanállási idők növekedhetnek, de a többi felvonó győzni fogja a síelők pályák tetejére való felszállítását.

Pénteken esti sízésre várnak mindenkit, aki remek körülmények között villanyfénynél szeretnek síelni.

sípark

Bánkúton friss havacska hullott a pályára, így az összes pálya nyitva tart, és a C jelű felvonó segít a csúcsra jutásban. Hideg (-6 fok)  és 35 cm-es hóréteg várja a síelni érkezőket.

Dobogókő pályái az idei szezonban először várják a síelni vágyó nagyközönséget. A felvonók holnap (szombaton, 2012. január 28.-án) reggel 9 órakor indulnak útjukra. Itt a hó vastagsága 8-25 cm vastagságú, és ma még némi pályakarbantartást végeznek rajta, hogy holnap teljes készültséggel várják Dobogókő rajongóit.

Szilvásváradon esett 26.-án reggelre 1 cm hó, hogy segítse a hóágyúk munkáját, melyek teljes erőbedobással működnek. Így a hétvégén 2012. 01. 28.-án és 29.-én 9 és 16.30 között nyitva tart a pálya.

szilvásváradAz árak immár 4. éve változatlanok. 1000 Ft-ot kell fizetnünk egy 7 felmenetelre szóló bérletért. Szilvásváradi lakosok és Szilvásvárad Kártya birtokosai ( szállóvendégek a szállásadótól kaphatnak ilyen kártyát) 8 alkalommal használhatják az 1000 Ft-os bérletet.

Dübörögnek a hóágyúk a Nagyvillámon, hogy a hétvégén újra kinyithasson a pálya. Reméljük sikerül elég havat gyártani, hogy minden tökéletes legyen. Nézzük meg addig is, hogy pénteken,  kora délelőtt hogyan  áll a hógyártás:

visegrád

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kékestetőn teljes felvonó hosszban síelhető a Déli sípálya, és a tervek szerint 2012. január 28.-án,  szombaton teljes hosszban, azaz majdnem 2 kilométer hosszúságban síelhetünk ezen a pályán. A jól megszokott síbuszok szállítják majd a Veronika rétről vissza a Kékestetőre az újra csúszni vágyókat.

 Ha megtelik a kékestetői parkoló, akkor a kékesi-bekötő útat lezárják és Mátraházán lehet majd parkolni, ahonnan szintén folyamatosan közlekednek majd a síbuszok.

Fontos tudnivaló: Az érvényes síbérlet ára magában foglalja a síautóbuszok használatát és csak érvényes síbérlettel lehet igénybe venni a síautóbuszokat!

A Déli sípálya felső szakaszán mind a 3 lift működik (csákányos, tányéros, húzó) ami gyakorlatilag a sorban állás nélküli síelést teszi lehetővé!

Friss hó, kiválóan előkészített sípályák, remek hangulat! A síoktatás (két oktatópályán) és síkölcsönzés üzemel! A vendéglátó egységek – éttermek, körbár - teljes „téli” választékkal várják a sportolókat, kirándulókat!

A hagyományoknak megfelelően szerda, péntek, szombat esti síelés – megnövelt fényerővel!Kékestető

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.