Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

12 MÉTERT ZUHANT A MAGYAR NŐ

2012-02-12 07:42:00

Zárás után szállt be a magyar nő a felvonóba.

Figyelmen kívül hagyva a korlátot és a figyelmeztető táblát, felült a síliftre egy magyar nő az egyik osztrák síparadicsomban. Az üzemidő végével a lift leállt, a nő pedig a magasban rekedt, ezért megpróbált a drótkötélen elindulni, de lezuhant, és súlyosan megsérült.

Egy magyar síelő 12 méter magasról zuhant le az osztrák Mölltal-gleccser egyik síliftjéről, és súlyosan megsérült - jelentette szombaton az osztrák hírügynökség az előző délután történt esetet.

A szerencsétlenül járt 33 esztendős titkárnő férjével töltötte vakációját. Szállásuk a hegytetőn volt, amelyet csak a sílifttel lehet megközelíteni. A baleset a sílift üzemidején kívül történt. A személyszállítást mindennap délután négykor leállítják, mint a rendőrség közölte, a beszállás útját korláttal állják el.

Pénteken is így történt, a pályaellenőr még beszállt, utána kitették a figyelmeztető táblát, és odahúzták a korlátot. Negyedórával később érkezett a magyar síelő, aki figyelmen kívül hagyta a tiltásokat, és beszállt az ülőliftbe. Amikor az ellenőr felért, a liftet leállították, így a nő félúton elakadt.

Úgy látta, egyetlen esélye az, ha a drótkötélen ereszkedik le a völgybe. A leugrást elvetette, mert a felvonó alatt nem volt hó, így túl veszélyesnek tűnt megpróbálni. Leoldotta a síléceit, majd mintegy 70 métert sikeresen legyőzött, eközben két ülést is elhagyott. Ezután azonban elveszítette egyensúlyát, és 12 méter magasról lezuhant, átszakítva egy dróthálót.

Hat óra körül a fogadós riasztotta a hegyi mentőket, akik egy óra múltán meg is találták a földön, egy mélyedésben fekvő, eszméleténél lévő, de súlyosan sérült nőt. Miután a mentőorvos ellátta, a spittali Samonigg kórházba szállították.

Forrás : Origo

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.