Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Nincs bocsánat a nyári gumival autózóknak

2012-10-17 10:15:00

Komoly büntetést szabnak ki az osztrák rendőrök, ha nincs megfelelő téli gumink az autón.

Közeledik a síszezon, már most készítse a csomagtartóba a hóláncot és téli gumi nélkül ne induljon útnak az osztrák hegyekbe!

Már leesett az első hó az Alpok lejtőire a hét elején, szóval itt az ideje, hogy emlékeztessünk mindenkit, aki autóval a hegyekbe utazik, hogy az idei téli szezonban osztrák szomszédaink zéró toleranciát hirdetnek meg a nyári gumival közlekedő merész autósokkal szemben. Saját és a többi közlekedő valamint pénztárcánk biztonsága érdekében érdemes odafigyelni, hogy a csomagtartóban legyen hólánc (hiszen havas időben akár kötelező is lehet) és megfelelő téli gumival lássuk el autónkat. November 1. és április 15. között kizárólag téli abronccsal utazhatunk az utakon, és mulasztás esetén akár 5000 euró bírságot is kiszabhatnak a rend őrei.

téli autó

A környező országokban (Ausztria, Németország, Svájc, Szlovénia, Csehország) téli időszakban személygépkocsiknak kötelező a téli gumi használata, melynek profilmélysége nem kevesebb, mint 4 mm. Hólánc használata természetesen csak akkor megengedett, ha az úttestet összefüggő hó- vagy jégréteg borítja, s a lánc nem károsítja az útburkolatot.

S hogyan kell viselkednünk baleset esetén az utakon, azt megtudhatják ha ide kattintanak!

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.