Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Hol korizhatunk Budapesten?

2012-11-29 10:41:00

Korcsolyaszezon vigyázz, kész, RAJT!

Korcsolyázni igazán jó szórakozás. Lehet egyedül, párosával, csapatostól, zenére, zene nélkül, friss levegőn, fedett helyen, de mindenképen mosolyt csal arcunkra. Nem kell hozzá drága felszerelés,  csak egy kis bátorság, hogy megtegyük az első lépéseket, s aztán már lehet is siklani a jégen. műjégNézzünk körbe, hol tudunk Budapesten korcsolyázni:

1. Fővárosi Műjégpálya

Az idén teljes szezonban számít a lelkes korcsolyázókra a felújított Fővárosi Műjégpálya a Városligetben. Részletesebb cikkünk itt. (A 2012-es tervezett nyitvatartás is megtalálható a cikkben.)

 

jégterasz2. Jégterasz

A pálya az elmúlt 7 téli szezonban a WestEnd tetején üzemelt, az idén új helyszínen, az Aréna Pláza előtt az egykori Ügető műemlék tribünjénél várja a korcsolyázáshoz kedvet érzőket közel 1.200 m2 szabadtéri jégpályán. A jégpálya mellett működik jégbár, kölcsönző, élező, biztosítanak oktatást, lehetőség van a jégpálya bérlésére, különböző rendezvények (akár szülinapi zsúr!) megrendezésére.

Nyitvatartás: 8-14 óráig és 15-22 óráig, pénteken és szombaton éjfélig.

Hétköznap a felnőttjegy 1100 Ft, a gyerek- és nyugdíjasjegy 800 Ft, hétvégén pedig 1300 Ft, ill. 900 Ft.

A gyermekek oktatásában egyedülálló szerepet vállalt, mivel hétköznap délelőttönként ingyenesen fogadják az óvódás és iskolás csoportokat.

3. Budai Műjégpálya

A jégpálya a Széna téren található a buszpályaudvar és a régi városfal között. A pálya 15 x 30 m nagyságú, palánk és korongfogó háló veszi körül. Télen a pálya fedett jégpályaként, nyáron budai  jégpályasörkertként üzemel. Az idény október elejétől április végéig tart. Reggel 7 és éjfél között a nem foglalt időpontokban szabadon lehet korcsolyázni.

A pálya mellett büfé, fűtött öltöző, korcsolyaélező, kölcsönző található, szerveznek korcsolya-, jégkorong- és jégtánc-tanfolyamokat.

A pálya reggel 7 és este 12 óra között kibérelhető jégkorongozás (kaput biztosítanak, ütőt és korongot bérelni lehet), családi és céges rendezvények, iskolai tornaórára, stb. céljára.

A felnőttjegy 1250 Ft-ba, a gyerekjegy 800 Ft-ba kerül és lehetőség van 3000 Ft-ért családi jegyet venni.

4. Jégpalota

jégpalota2003-ban felépült Budapesti Jégpalota Középkelet-Európában egyedülálló sportlétesítmény. Két, nemzetközi szabványméretnek megfelelő (1800m2) jégpályával rendelkezik, télen-nyáron üzemel.

Hétfőtől-csütörtökig 750 Ft a belépő, pénteken és hétvégén 1300 Ft. Lehet kombinált jegyet váltani, amely egy felnőtt és egy gyerek belépésére jogosít, ill. különféle konstrukciójú bérleteket.

Biztosítanak igény szerint oktatást, korcsolyabérlést, élezést – külön díjazás fejében. Ezen felül kitűnő rendezvényhelyszín.

5. Marczibányi Sportcentrum jégpályája

Remek lehetőség nyílik korcsolyázásra és jégkorongozásra a 38x19 m-es (722 m2) műjégpályán. A pálya mellett lehetőség van korcsolyabérlésre és élezésre, természetesen van csoportos oktatás is. Reggel 8 és este 10 óra között van nyitva a létesítmény, a honlapon célszerű tájékozódni a közönségkorcsolyázás időpontjairól.

A felnőttek belépőjegye 1650 Ft, míg a diák/nyugdíjas belépők 1200 Ft-ba kerülnek. A rendszeresen járók 8 alkalmas bérletet válthatnak.

6. Pólus Center jégpálya

Jelenleg a Pólus Center felújítási munkálatai miatt zárva tart a jégpálya, de reméljük, hogy a december 7.-én és 8.-án tartott nyitóbuli után megnyílik a felújított jégpálya is. Egész évben üzemel a Pólus Centerben a jégpálya biztosítva ezzel minden korosztálynak a jeges élményeket: műkorcsolya, jégkorong, szabad korcsolyázás. Lehetőség van korcsolyabérlésre és oktatásra is. S nem utolsó szempont: míg a gyerek csúszik, a szülő nyugodtan vásárolhat.

Nyitva tartás: minden nap 9-23 óra között

7. Eiffel téri jégpálya

A Nyugati Pályaudvar és a Postahivatal épülete között 2009-ben nyílt meg először csaknem 600nm-en az Eiffel téri jégpálya, kicsik és nagyok nem kis örömére. December elejére tervezik az idei nyitást. A koripálya hétköznap délelőtt 10 órától éjfélig, hétvégén hajnal kettőig lesz nyitva a tervek szerint.

eiffel téri jég

A pályán kívüli szolgáltatások magukba foglalják a büfét, korcsolyakölcsönzést, élezést és természetesen oktatásra is van lehetőség, ill. ne feledkezzünk meg a pályabérlési lehetőségekről és a rendezvényekről.

Tagadhatatlanul itt a legkedvezőbbek a jegyárak: felnőtt napijegy 600 Ft, diák jegy 500 Ft és még nem beszéltünk a bérletvásárlási lehetőségekről…

8. BHG

A jégpálya a BHG (Beloiannisz Híradástechnikai Gyár) épületében került kialakításra, ennek következtében egész évben üzemel. A pálya mérete 33 m X 12,5 m.

A pálya mellett fűtött öltöző és büfé áll a látogatók rendelkezésére, valamint lehetőség van korcsolyák bérlésére és élezésére is. Lehetőség van teljes pályabérletre is akár rendezvények céljából, akár jégkorongozásra. A pályához kapukat és szükség esetén korongot biztosítanak, a büfében hokibolt üzemel.

A BHG Jégpályán a közönségjég időpontjai: szerda, szombat és vasárnap. Szombaton és a vasárnap 2 x 2 és fél óra áll a korcsolyázni vágyók rendelkezésére (külön belépőjeggyel).

A kísérőknek természetesen nem kell belépőt vásárolni.

bhg jégpályaÁrak

Felnőtt: 1.100 Ft/alkalom

Gyermek/Diák: 800 Ft/alkalom

Nyugdíjas: 800 Ft/alkalom

Családi: 800 Ft/fő/alkalom (2 felnőtt 3gyermek esetén)

Korcsolya élezés: hoki kori 1.000 Ft, műkori: 1.200 Ft

Korcsolya bérlés: 500 Ft/alkalom

9. Jégpálya az óbudai főtéren

óbudai főtérA 2007 óta hagyománnyá vált jégpálya nyitása idén is egybeesik az adventi időszak kezdetével. November 20.-a óta építik a 18 x 24 méteres jégpályát, ami e hétvégén szombaton nyitja meg kapuit a korcsolyázni vágyók előtt és a tervek szerint február 3-ig szívesen látja a korcsolya szerelmeseit. Reggel 8 és este 22 óra között lesz lehetőség a sportolásra.

A korábbi feltételek változatlanok: ingyenes a pálya használat, továbbá lehetőség lesz korcsolya kölcsönzésre, élezésre, valamint értékmegőrző és büfé is lesz a pálya melletti sátorban.

10. Óbudai Jégpark

A III. kerület Kalap utcában várja a korizni és/vagy hokizni kedvelőket két pályával az Óbudai Jégpark a hét minden napján 8-24 óráig. Közönségkorcsolyázásra szombat-vasárnap 10-18 óra között van lehetőség.

Lehetőség van pályabérletre akár különböző rendezvények céljából, a pálya mellett melegedő áll rendelkezésre, és természetesen lehetőség van oktatásra és felszerelésbérlésre is.

Közönségkorcsolyázás árai: felnőtt 700 Ft/óra, gyerek 500 Ft/óra.

11. Kőbányai Jégpálya

A terveknek megfelelően 2012. október 31-én Kőbányán, az Ihász utca 24. szám alatt megnyílt a kőbányai jégKőbányai Jégpálya, ahol a sportolni, kikapcsolódni vágyó gyermekek és fenőttek hódolhatnak a korcsolyázás, a jégkorong örömeinek.

Nyitva tartás: minden nap 8-22 óra között (reggeli vagy esti pályabérlés esetén 6-24 óráig)

A 800 négyzetméteres sátor alatt elterülő, palánkkal határolt jégpályán lehetőség van műkorcsolyázni, hokizni, valamint vállalati és magánrendezvények számára is kitűnő helyszín. A hétköznap délelőtti-koradélutáni órákban a kerületi óvodák, iskolák térítésmentesen hozhatják a nebulókat szervezett korcsolyaoktatásra, de van lehetőség hétvégén is akár felnőtt, akár gyerek korcsolyaoktatásra. A honlapon érdemes tájékozódni a közönségkorcsolyázás időpontjairól. Tervek között jégdiszkó és más vidám program is szerepel.

A kellemes kikapcsolódást büfé, korcsolyaélezési és korcsolyakölcsönzési lehetőség teszi teljessé.

A felnőtt belépőjegy 600 Ftba kerül, a gyerekjegy 450 Ft.

12. Pesterzsébeti Jégcsarnok

pesterzsébeti jégBudapest XX.ker. Zodony utca 1. szám alatt, a Gubacsi híd és Helsinki út melletti területen található a jégcsarnok. Remek lehetőség korcsolyázni és jégkorongozni, de célszerű a honlapon mindig előre tájékozódni a közönségkorcsolyázás időpontjairól.

A csarnok 06.00 órától kb. 24.00 óráig, illetve az aktuális programok szerint akár tovább is nyitva tart.

Az épületben található étterem, büfé, sportbolt, kölcsönző, élező.

A felnőtt belépő 1200 Ft, míg a diák és a nyugdíjas 1000 Ft, de lehetőség van családi belépőjegy vagy bérletek váltására is. Rendszeresen tartanak jégdiszkót, és csoportos kedvezményt is biztosítanak.

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.