Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Osztrák autópálya matrica árak 2013

2013-01-08 11:23:00

Itt az új év, és újra változnak az autópálya matricák árai a szomszédos Ausztriában is.

 

10 napos matrica

2 hónapos matrica

egy éves matrica

Motorkerékpár

4.80 €

12.10 €

32.10 €

3,5 t  össztömeget nem meghaladó gépjármű


8 .30€


24.20€


80.60€

10  napos osztrák matricaMotorbiciklik esetén az oldalkocsis motorok is ebbe a kategóriába tartoznak.

 

 

A 10 napos matrica 10 egymást követő naptári napon használható az osztrák autópályákon a matricán megjelölt időponttól számolva. Például: ha január 10.-én vásároltuk a matricát és ez a kezdő napja az érvényességnek, akkor január 19.-én használhatjuk utoljára vele az osztrák pályákat.

 

osztrák matrica 2 hónapos

 

 

A két hónapos matricát a bejelölt időponttól számított két hónapig használhatjuk, úgy, hogy a második hónap ugyan azon napjáig érvényes a matrica, mint amelyik napon vásároltuk. Például: a január 10.-én vásárolt két hónapos matrica március 10.-ig lesz érvényes.

Mindkét matrica típus vásárlása esetén nagyon figyeljünk, hogy az általunk kért dátumnál jelöljék meg a matricát a vétel helyén, mert egyébként később nincs lehetőség reklamációra. Valamint csak a szélvédőre ragasztott vignetta érvényes, az autóban „kóborló” matricát nem fogadják el az ellenőrök.

A matrica megvásárolható előre is, de ekkor is nagyon kell ügyelni az utazás dátumának pontos megjelölésére.éves osztrák matrica

 

 

Az éves autópálya matricák a vignettán feltüntetett egész év folyamán érvényesek, egészen a következő év január 31.-ig. Természetesen éves matricák esetén is szükséges a szélvédőre való felragasztás.

Téli autós tippekért katt ide.

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.