Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Assistance az utasbiztosításokban

2013-01-09 14:34:00

Assistance az utasbiztosításokban – de mit is jelent ez pontosan?

Utasbiztosítás kötésekor minden esetben kap egy online vagy papír alapú kötvényt, amely a legfontosabb adatokat tartalmazza, így többek között a baj esetén felhívandó Assistance telefonszámát. Általában nem tudjuk, hogy mit jelent az assistance, vagy, hogy pontosan ki van az adott telefonszám mögött, kivéve, ha tényleg valamilyen biztosítási esemény miatt tárcsáznunk kell a kapott számot.

Mi ez?

Az assistance professzionális segítségnyújtás jelent.

Miért jó ez?

Egy utazás során bárhol, bármikor, bármilyen probléma felmerülhet.

Elég egy repülőn elkavarodott bőrönd, egy eltűnt útlevél, egy figyelmetlen sofőr az úton, egy mosatlan gyümölcs okozta gyomorrontás… Ritkán gondolunk rá, pedig sajnos tény: mindenkit érhet baj külföldön, és egy apró kellemetlenség az idegen nyelv vagy a helyismeret hiánya miatt komoly problémát okozhat, nem is beszélve egy váratlan betegség vagy baleset nehézségeiről.

téli eub képek

Az utasbiztosítások „mögött” minden esetben van egy világméretű hálózattal rendelkező assistance-szolgáltatást nyújtó cég, amely a nap 24 órájában, az év 365 napján készen áll arra, hogy Önnek segítséget nyújtson, bárhol is legyen a világban! Ha probléma adódik egy utazás során, és Ön a biztosítótól kapott segélyvonalat tárcsázza, a hívás az adott biztosítóval leszerződött assistance-szolgáltatást nyújtó céghez fog befutni.

Hogyan zajlik a segítségnyújtás?

Baj esetén a biztosító által megadott segélyvonalat kell felhívni - a segélykérő hívásokat magyar nyelven fogadják, és kérésére bármikor visszahívják. Miután a bajba jutott ügyfél bejelentette az esetet ezen a telefonszámon, a koordinátor rögzíti az ügyfél és az eset legfontosabb adatait, és gyors fedezetvizsgálatot végez. Az eset jellegének megfelelően felveszi a kapcsolatot azzal a szolgáltatóval, aki a helyszínen a leghatékonyabban tudja orvosolni a problémát. Sok esetben csupán a megfelelő telefonszámról és címről való tájékoztatás is nagy segítséget jelent. Amennyiben a helyszíni segítségnyújtáson kívül további segítségre van szükség (pl. hazaszállításra), az Assistance természetesen annak a lebonyolítását is megszervezi. Sőt, az EUB utasbiztosításai 24 órás telefonos orvosi segítségnyújtást is tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy az EUB-Assistance segélyvonala magyar nyelvű, telefonos orvosi konzultáció céljából is tárcsázható, illetve ezen a számon segítséget nyújtanak idegen nyelvű orvosi információk értelmezésében, vagy az ellátással kapcsolatos kérdéseik megválaszolásában is.

eub

A biztosítás szerepe

Minden bejelentett esetben a biztosítási fedezet ellenőrzése és a megfelelő dokumentumok beszerzése után az Assistance a felmerült költségekre fizetési garanciát ad a szolgáltatónak (pl. kórháznak, orvosnak). Ez azt jelenti, hogy a bajba jutott ügyfélnek nem kell fizetnie a szolgáltatásért, mert azt az utasbiztosítást szolgáltató biztosító a számla megérkezése után kiegyenlíti. Az utazó által esetlegesen a helyszínen kifizetett kisebb összegű orvosi vagy gyógyszer-költségeket a biztosító a hazaérkezés után téríti meg.

Ne feledje, külföldön egy apró kellemetlenségből könnyen több millió forintos szerencsétlenség lehet! Kössön utasbiztosítást indulása előtt és legyen egyúttal biztonságban!

A tájékoztatás nem teljes körű. További részletek: www.eub.hu

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.