Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Avoriaz : a francia síterepek gyöngyszeme

2013-02-07 10:06:00

2012-ben a Legjobb Családi Síterep kategória győztese

Az egyik legnagyobb közösségi oldalon jártamban (:-)) ) futottam bele egy gyönyörű hóeséses képbe, melyet Avoriaz üzemeltetői posztoltak ki. S ekkor döbbentem rá, hogy szinte semmit sem tudunk e síterepről. Pedig bőven lenne mit.

avoriaz

Maga Avoriaz 1800 méteres tengerszintfeletti magasságban helyezkedik el egy „lejtőnyire” Morzine városa felett. A legfontosabb tudnivaló erről a sícentrumról, hogy autómentes övezet, így autónkat az őrzött parkolóban kell hagyjuk, s csak lovas szánnal vagy gyalogosan közlekedhetünk a szállásunk és a pályák, éttermek, szórakozóhelyek, hütték között.

avoriaz

A Portes du Soleil sírégióban elhelyezkedő Avoriaz kiterjedt, változatos pályái a régió legjobbjai közé tartoznak, s a leghóbiztosabbak a 650 km-nyi lejtő közül. A legmagasabb felvonója 2466 méterre visz fel. A síparadicsom egyetlen hátránya, hogy viszonylag korlátozott számú szállás és étterem áll rendelkezésre, bár valószínűleg azok akik itt töltik síszabadságukat örülnek a kisebb létszámnak.

Síelés közben pedig gyönyörködjünk az Alpok egyik leglenyűgözőbb panorámájában. A változatos pályák között mindenki megtalálja a kedvére valót, tudásának megfelelőt.

Avoriaz unikum a maga nemében a hófödte utcákkal, melyek gyakorlatilag a sípályák részei, hiszen az itteni szállások mindegyike pályaszállás is. Csak csatoljuk fel a kvártélyunk ajtajában a léceket, s már csúszhatunk is. Nem kell autókázni, síbuszra várni. Sőt gyermekeink a város szívében is nyugodtan szánkózhatnak, hiszen nincsenek száguldozó autók. Élvezze a lovasszántaxizást, a rengeteg havat és a friss levegőt.


Avoriaz vu du ciel by AvoriazTV

És, ha már végeztünk a síeléssel, melegedjünk fel az Aquariazban. Trópusi környezet, csúszdák, sodratók, játszórészleg a kicsiknek, falmászás és még sorolhatnánk a vizes élvezeteket. Nem kell választani, hogy síelni, vagy wellness-ezni menjünk, itt lehet egyszerre mindkettőt.

Avoriaz egészen áprilisig várja a hóbarátokat, nem csak síeléssel, boardozással, hanem mindenféle téli sporttal és a programok végeláthatatlan sorával.

 

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.