Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Val Tho a legmagasabb sícentrum Európában

2013-02-11 20:23:00

Kiváló sípályák, remek hangulat, ételek, élmények, egyéb sportolási lehetőségek. ez mind Val Thorens.

Val Thorens a sícentrum, mely ötvözi a legjobb sípályákat a legjobb hangulattal. A pihenést és az élénk társasági életet kombinálja a remek ételekkel, barátságos atmoszférával és a rengeteg élménnyel.

val thorens

Meleg, szívélyes légkör, lenyűgöző természeti környezet változatos program- és sport lehetőségekkel a Savoie régió és Európa legmagasabb síparadicsomában, mely a legnagyobb sícentrum a világon a maga elérhető 600 km-nyi sípályájával. Hóbiztos síterep, mely általában november közepétől májusig tart nyitva.

Val Tho nemcsak a fiatalok kedvence, hanem a családoké, az idősebbeké és a baráti társaságoké, akik más és más arcát fedezhetik fel e síterepnek. Szállások gazdag variációja áll a rendelkezésére az ide érkezőknek, melyek mind pályaszállások. Autónkat a szállások közös parkolóiban kell hagynunk, mert a síterep a gyaloglást „részesíti előnyben”. Igaz minden egy kőhajításra van, tehát nagyon nem kell megerőltetnünk magunkat. Éttermek, szórakozó helyek, shoppingolási lehetőségek, mind elérhető közelségben vannak. A síterep híres a kulináris élvezeteiről. Még a legínyencebb ínyenc is elégedett lesz a 40 bár és 60 étterem nyújtotta gasztronómiai kínálattal, de aki csak megéhezett a sportolás közben és nem akarja gyomrát terhelni többfogásos menüvel, az sem marad éhen a bisztrókban.

Val Thorens az a hely, ahol igazán elfeledkezhetünk a minden napi mókuskerékről, csak a friss levegőt kell élveznünk.

Sportolási lehetőségek:

A legfontosabb sportág Val Thorensben természetesen a síelés. Üdvözlünk a síparadicsomban. A síterep pályáinak 99 %-a 2000 méteres tengerszintfeletti magasságban található. A sísport minden fajtáját űzhetjük a sírégió innen elérhető 600 km-nyi hóbiztos lejtőn, ahová a rendkívül gyors felvonók röpítenek minket. Nem probléma, ha a carving, az off piste, a telemark sízés szerelmesei vagyunk vagy a boardercross, a ski touring vagy a snowpark lehetőségei érdekelnek minket, itt mindenki talál magának való lejtőt, ahol kihozhatja magából a maximumot. Szállásunkról kilépve nem kell a síbuszra várakozni vagy kocsiba ülni, csak csúszni! Természetesen gondoltak a kevésbé gyakorlott sízőkre is, az ő számukra is rengeteg lehetőséget tartogat a hegy.

A kilátásról sem szabad megfeledkeznünk! A 360 °-os panoráma igazán mesebeli. Három ország (Franciaország, Olaszország, Svájc) több mint száz hegycsúcsát azonosíthatjuk be, ha körül nézünk.

val thorensNe feledkezzünk meg a Snowparkról sem, mely a Plateaux szektorban helyezkedik el, és lehetőséget nyújt, hogy megtanuljuk a freestyle trükkjeit, vagy már meglévő tudásunkkal lenyűgözzük a nézőket. A kb. 70 ezer m2-en kipróbálhatunk minden térformát, amin trükközni lehet.

Ha már unjuk a síelést, akkor se essünk kétségbe, lesz mivel agyon ütnünk az időt. Menjünk szánkózni, éjszakai túrára, babakocsis túrára, próbáljuk ki a jégvezetést, hótalpas túrázást, off piste sízést, a paraglidingot. De ha kipróbálnánk a mountain bike-ot a havon, azt is megtehetjük.

A szánkózás Val Thorensban igazi élmény kicsiknek és nagyoknak, 5 és 88 év között, hiszen itt találhatjuk Franciaország leghosszabb szánkópályáját. Fedezzük fel a gyermeki énünket legbelül, élvezzük a száguldást, a gyönyörű kilátást, a pálya okozta meglepetéseket és a meglepetés okozta adrenalin löketet, mert ez mind része a 6 km hosszú lejtőnek. A minden nap kezelt szánkópályát a Glacier de Peclet lábánál 3000 méteres magasságban találjuk, s a Funitel Peclet-tel juthatunk fel hozzá. Felnőttek és gyerekek egyaránt jól fognak szórakozni, de 5 és 10 év közötti gyerekek csak felnőttekkel együtt csúszhatnak.

A pálya 10 és 15 óra között tart nyitva minden nap, és háromszor egy héten, szerdán, csütörtökön és pénteken esti, villanyfényes szánkózásra is van lehetőség. Síbérlettel 13 €-ba kerül a szánkó és a sisak kölcsönzése.

Természetesen a kicsikről sem feledkeztek meg szánkó ügyben:

• A 2 éven felüliek az ingyenes és biztonságos Baby Fun szánkópályán a Place Caronnál szórakozhatnak,

• A 6 és 10 év közötti elhivatott hósport rajongók imádni fogják a 250 méter hosszú és 45 méteres szintkülönbségű pályán a száguldást. Ráadás meglepetés: varázsszőnyeg repít minket újra és újra a lejtő tetejére.

val thorensMountain bike a havon? 3000 méteres magasságban a Peclet gleccser lábánál, 700 méteres szintkülönbséget legyőzne a Tete Ronde kék pályán, de kerekeken? Semmi akadálya, ha igazán sportos és kitűnő MTB –os . Minden szerdán, csütörtökön és pénteken este a pálya zárása után Gérald Bigot társaságában ereszkedjen alá a 6 km-es pályán a leszálló estében, helyenként fékezve, fordulva, talán elesve? A jól megérdemelt jutalom a lejtő alján a finom forralt bor.

Jégvezetés: ha igazi adrenalin függő, akkor kihagyhatatlan program Európa legmagasabb jég versenypályájának a kipróbálása a Val Thorens-i autós iskola oktatóinak segítségével, akik beavatnak minket a jégvezetés trükkjeibe profi, gyakorlott sofőrök felügyelete alatt.

Kirándulóknak, túrázóknak, mindazoknak, akik szeretnek a szabadban sétálni, a környék több útvonala is felfedezésre vár. Térképet, segítséget a helyi turista irodákban kaphatunk. Az ösvények között találhatunk rövidebbet, hosszabbat egyaránt, kedvünknek, erőnlétünknek megfelelőt.

val thorens

S ha leszállt az este, végeztünk az aznapra eltervezett programokkal, akkor már nincs más hátra, mint felfedezni Val Tho éjszakai életét. Bowlingozzunk, menjünk koncertre, vagy töltsünk egy varázslatos estét a mongol jurtában, de egy biztos. Legyünk akárhány évesek is, szeressünk bármit is Val Thorens a hely, ahol mindent megtalálunk.

val thorens

 

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.