Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

15 cm hó a Síaréna pályáin

2013-03-14 14:42:00

Megérkezett a hidegfront, szakad a hó és dübörögnek a hóágyúk!

eplényEddig 15 centiméteres friss hótakaró esett és még legalább ennyire számítnak a Síarénában. Ma még erős a szél, de péntek délutánra már mérséklődni fog. A hőmérséklet még délután is mínusz öt fok környékén van, így folyamatosan ontják az ágyúk a havat. A pályákat ratrakolják. A tömörített hóréteg vastagsága 40-70 cm.

Az utakat folyamatosan takarítják. A ípályához vezető bekötőutat is tisztíttatják az üzemeltetők, hogy a hosszúhétvégén könnyen el lehessen jutni az eplényi pályákra.

Lesz hó bőven a hétvégére. :) Hihetetlen téli időjárás tavasz közepén, és marad a hideg jövő hét elejéig.

nemzeti csúszásSzombat délelőtt 11 órakor ragyogó időben, téli körülmények között rendezik meg a már hagyományos Nemzeti Csúszást.

A székely kapun áthaladva a résztvevők beszállnak a Szent Sólyom négyüléses felvonóba, ami felrepít a hegyre. A tetőről hosszan kanyarogva ér le a kokárdás, zászlós menet. A legkisebbek és a kezdők is bátran becsatlakozhatnak. A lecsúszás közben közösen énekeljük majd a Himnuszt.

Csodás hó és nagyszerű idő lesz. Reméljük, hogy minél többen elmennek és kokárdát, zászlót hoznak! A menet résztvevőit ajándék meleg teával várják a pálya alján.

Most még erős a szél, de a hétvégére lecsillapodik. Szikrázó napsütéses idő várható. Pénteken, szombaton és vasárnap is 09:00-tól 20:00-ig lesznek nyitva. Síelhető lesz a teljes 1-es pálya, az 1/b, a T1 valamint a 7-es pálya. Üzemel majd az 1-es és 2-es csákányos, a T1 felvonó és a Szent Sólyom négyüléses.

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.