Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Segítsen BESTFORM-mal izomzatának, hogy izomzata is segíthessen Önnek

2013-12-10 14:31:00

A síelésnél, mint minden más sportnál ugyanúgy fontos a bemelegítés, az izmok karbantartása. A legtöbb síbaleset mögött az áll, hogy a hétköznapi mozgásszegény életmódból hirtelen belevágunk egy teljes hetes intenzív sportolásba, amire izmaink, izületeink nincsenek felkészülve. Ha már tudjuk a tervezett síelés időpontját, ne sajnáljuk az időt és az energiát a legalább egy hónappal előtte megkezdett felkészüléstől. Mind a felkészülésben, mind a terhelés során segítséget nyújthat a Best Form.

A BESTFORM egy 6–komponensű-fehérjét tartalmazó speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer por L-karnitinnal, L-glutaminnal, természetes elágazó szénláncú aminosavakkal (BCAA), vitaminokkal, ásványi anyagokkal és édesítőszerrel.

A port a táplálkozás- és a sporttáplálkozás-tudomány legújabb eredményeinek felhasználásával orvosok és táplálkozástudományi kutatók fejlesztették ki és tesztelték, a profi és szabadidő sport fokozott testi és mentális teljesítőképességének a támogatására.

Insumed Bestform- Ellátja a szervezetet gyorsan és egyszerűen magas minőségű tápanyagokkal.

- Fokozza a testi és mentális teljesítőképességet.

- Támogatja az izomzat felépítését és megtartását.

- Lerövidíti a regenerációt

- Erősíti az immunrendszert.

- OÉTI regisztrált gyógyászati célra szánt tápszer por, fehérjehiány, szarkopénia és katabolikus állapot diétás kezelésének kiegészítésére.

- Kiváló minőségű és létfontosságú fehérjéket tartalmaz, melyek nagy testi megerőltetés során fellépő fokozott fehérje igény pótlására nyújthatnak lehetőséget.

- Megfelelő adagolás esetén optimálisan elláthatja a szervezetet a létfontosságú esszenciális aminosavakkal, segítve az izomzat felépülését és gyors regenerációját.

- Természetes elágazó szénláncú aminosavakat (BCAA) és cinket tartalmaz, melyek segíthetnek az izomzat megvédésében fokozott testi megerőltetés, edzés, mérkőzés esetén.

- Glutamin és cink támogathatják az immunrendszert és csökkenthetik a fertőzésekkel szembeni hajlamot.

- Testsúly csökkentésénél támogathatja a zsír fogyását és csökkentheti az izomzat leépülését.

 

Az optimális fehérjefogyasztás előnyei a sportban

A sportolóknak, a nagy energia-felhasználás és a szervezetükben lejátszódó fokozott építő- és regenerációs folyamatok miatt, az átlagosnál nagyobb a fehérje igénye. A fizikai terheléstől függően a napi fehérje szükséglet testsúly-kilogrammonként 1,2–2 g, sőt időnként ennél még több is lehet. A mindennapi életben normális táplálkozással ezt a nagy fehérjeigényt nehéz kielégíteni.

A terhelésnek megfelelő optimális fehérje fogyasztás viszont szükségszerű az izomzat felépítéséhez, regenerációjához és az ezzel összefüggő jó teljesítmény biztosításához.

 

A testsúly optimalizálása a sportban:

A BESTFORM alacsony szénhidrát-tartalma és alacsony glikémiás terhelése (GI=1) lehetőséget nyújthat a testsúly diétás optimalizálásának támogatására. Sportolók testsúlycsökkentő diétája során gyakran előfordul az izomzat leépülése. Vizsgálatok kimutatták, hogy napi 2 g fehérje fogyasztás testsúly-kilogrammonként, csökkentheti az izom leépülését és fokozhatja a testzsír csökkenését, tehát átalakulás történik, melyet a sportolók szálkásodásnak neveznek, ilyenkor a zsír helyett izom épül.

 

A BESTFORM fehérje összetétele:

- tejfehérje

- tejsavófehérje

- kollagénhidrolizátum

- szójafehérje-izolátum,

- tyúktojásalbumin

- búzafehérje

 

Ezek a fehérjék tartalmazzák az emberi szervezet számára létfontosságú 20 féle aminosavat. Szervezetünknek szüksége van az aminosavakra, az izomzat, kötőszövet, inak, szervek, hormonok, immunrendszerünk zavartalan, jó működéséhez, felépítéséhez és regenerációjához.

Minden adag BESTFORM tápszer por – tejtermék keverékben (300 ml tej + 30 g BESTFORM tápszer por) 36 g létfontosságú fehérje és aminosav található, és ezek a sport előtt, alatt és után a szervezet rendelkezésére állnak. A sportolók számára további fontos összetevőket is tartalmaz a BESTFORM mint az L-karnitin, L-glutamin, BCAA aminosavak, optimálisan adagolt vitaminok.

A BESTFORM aminosav összetétele

Aminosav tartalom: 100 g fehérjében 100 g termékben Aminosav tartalom: 100 g fehérjében 100g termékben
Izoleucin*** 4,2 g 3,6 g Hisztidin 1,9 g 1,6 g
Leucin*** 7,4 g 6,3 g Tirozin 2,9 g 2,5 g
Lizin*** 6,2 g 5,3 g Alanin 4,5 g 3,8 g
Metionin*** 1,8 g 1,5 g Aszparaginsav 7,4 g 6,3 g
Fenilalanin*** 3,5 g 3,0 g Glutaminsav 16,5 g 14,0 g
Treonin*** 3,9 g 3,3 g Glutamin 8,5 g 7,2 g
Triptofán*** 1,0 g 0,9 g Glicin 5,6 g 4,8 g
Valin*** 4,8 g 4,1 g Prolin 8,1 g 6,9 g
Arginin 4,1 g 3,5 g Szerin 4,4 g 3,7 g
Cisztein 1,0 g 0,9 g Hidroxiprolin 2,3 g 2,0 g

  Insumed Bestform

 BCAA (4,7 g/adag)

A természetes elágazó szénláncú aminosavak, mint a leucin, valin és az izoleucin (angolul: branched chain amino acids, BCAA) antikatabolikus és anabolikus tulajdonságaik következtében központi szerepet játszanak az izomzat- és fehérje-anyagcserében.

Vizsgálatok bizonyítják, hogy ezek az aminosavak pozitívan befolyásolják az immunrendszert és az izomzat regenerációját.

Elsősorban hosszantartó kitartást igénylő fizikai megterhelés esetén a BCAA fokozottan használódik fel az energiaigény kielégítésére, ezért a szervezet BCAA igénye megnő.

L-glutamin (2,5 g/adag)

Az izomzat anyagcseréjében mennyiségileg a glutamin a legfontosabb aminosav.

Intenzív testi megerőltetés esetén a szervezet glutamin felhasználása nagy, így sportolóknál egy glutamin hiány alakulhat ki. Egy kielégítő glutaminnal való ellátottság támogatja az immunrendszert (bélrendszer), elősegíti a tréning utáni regenerációt, kitolja az elfáradás időpontját, fokozza az izomzat felépítését és javítja az izomzat glikogéntároló képességét.

L-karnitin (500 mg/adag)

A karnitin egy természetes tápanyag, amire a szervezetünknek feltétlenül szüksége van a zsírsavaknak a sejt “erőműveibe” való szállítására és ezek energiává való átalakítására.

Egy kielégítő L-karnitin ellátottság elősegíti, hogy az izmok és a szívizom is lassabban fáradjon el. L-karnitinnal lehetséges a sport teljesítményeket és a regenerációt javítani.

Hosszantartó intenzív testi megerőltetés következtében (pl. triatlon) a szervezet L-karnitin vesztessége kimutatható.

Cink (23 mg/adag)

A sportolók számára a cinknek nagy jelentősége van.

A cink létfontosságú egy erős immunrendszer fenntartásához és az anyagcserében résztvevő több mint 300 enzim működését támogatja. Cink segíti az izomzat felépülését és így “anabolikus” nyomelemként kezelendő. Sportolók (többek között) izzadással cinket vesztenek. A versenysportban cink megfelelő adagolásával az immunfunkciókat lehet javítani. A cink fontos szerepet játszik a szénhidrát és zsír anyagcserében. A cink hiánya a regeneráció idejét meghosszabbíthatja. Különböző hormonok képződéséhez a cink létfontosságú (pl. tesztoszteron, növekedési hormon, inzulin) és ezek a jó teljesítőképességhez nélkülözhetetlenek.

BESTFORM-mal legyen ön is a legjobb formában!

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.