Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Ausztria legnagyobb havai

2014-02-07 19:55:00

Hó ameddig a szem ellát...

Ausztriában jelen pillanatban Nassfeld/Pressegger See környékén 1590 méter magasságban 4 méteres havacska vár minket, míg a völgyben „csupán” 190 cm a hóréteg vastagsága. Minden nap nyitva vannak, 90 km-nyi síelhető pályával és 26 sífelvonóval várják a csúszni vágyókat.havas út A Mölltall Gleccser csúcsán, 3122m tengerszintfeletti magasságban 350 cm, a hegy középső 2200 m körülötti magasságban 220 cm , míg a völgyben 100 cm a hóréteg vastagsága. Nagyon jó pályaviszonyokkal, nyitva tartó funparkkal, szánkópályával, korcsolyázási lehetőséggel várják az ide látogatókat. Az előzőnél kicsit vékonyabb a hótakaró Golzentipp-Obertilliah/Lesachtal térségében, itt a hegytető közelében 2100 m-en 315 cm-t, a völgyben pedig 215 cm-t mértek. Minden nap nagyon jó minőségű havon csúszhatunk 13 km-nyi pályán, de igénybe vehetjük a funparkot és a szánkópályát is. A Kaunertal Gleccser tetején 280 cm-es a hóréteg vastagsága. A hegy közepe táján is némileg meghaladja a 2 métert a hóvastagság, míg a hegylábánál 51 cm-es havacska vár ránk. Itt is nagyon jó a hóminőség, de itt csak a funparkban szórakozhatunk, a félcső és a szánkópálya zárva van. A Pitztal csúcsán 274 cm, míg a völgyben 164 cm-es havat mértek.

Természetesen az elmúlt hetek havazásának következtében rengeteg helyen meghaladja a hóréteg vastagsága a 200 cm-t, így például Söldenben a hegytetőn 269 cm-t, míg a völgyben mindössze 10 cm-t mértek, de 144 km-nyi pálya vár itt minket. 250 cm körüli a hóréteg a Gitschtal-Weißbriach, Emberger Alm, Goldeck am Millstätter See, a Hintertuxer Gleccser, a Tux-Finkenberg, Kötschach-Mauthen csúcsán. Dorberglift, Sillian-Hochpustertal, Heiligenblut-Grossglockner, Lienzer Bergbahnen, Ankogel-Mallnitz, Weissensee, Turracher Höhe, katschberg, Skilift in Griminitzen hegytetőin 200, 210 cm –es a hóréteg. Obergurgl-Hochgurgl, Tiroler Zugspitzbahn, Gerlitzen Alpe hóvastagsága néhány centiméterrel elmarad a két métertől, de azért még nem lehet panaszra ok.

Csak a legvastagabb hórétegeket soroltuk fel, de jelenleg gyakorlatilag a legkisebb sícentrumok legtöbbje is nyitva van. Mikor síelni indulunk ne felejtsünk el tájékozódni a lavinariadó szintjéről, és pályán kívül csak a kijelölt helyeken síeljünk.

 

Címkék

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.