Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Ausztria legjobbjai 2013-ban síszempontból

2014-02-23 18:47:00

Ausztria legjobb síközpontja 2013-ban Kitzbühel

skiawards kitzbühelKitzbühel nem csak Ausztria legjobb sícentruma, de az egyik legismertebb síparadicsom széles e világon. Híres a világ legnehezebb sípályájáról a Streif-ról, de a kitzbüheli Alpokban minden nehézségi szinten találunk csúszó felületet. A 170 kilométernyi kiválóan kezelt és jelölt pályákon kívül 32 km-nyi kezeletlen terület is várja a téli sport rajongóit, akik kifulladásig űzhetik kedvenc sportjukat, hogy utána megérdemelt pihenésüket tölthessék valamelyik hegyi hüttében.

A 60 különböző nehézségű sípálya 170 km-en terül el. Ebből 69 km-nyi könnyű kék, 77 km közepes, piros jelzésű pálya, és 24 km fekete, nehéz jelölésű pálya. A fentebb már említett 32 km-nyi kezeletlen terület jelölt, figyelt térség, csak nem ratrakolják és készítik elő a síelésre, de védettek lavinákkal szemben, így a jelöléseket figyelve biztonsággal síelhetünk rajtuk.

A tél Kitzbuhelben hosszú és általában hóbiztos, mely köszönhető északi helyzetének, valamint az Északi-tengerről érkező nedves áramlatoknak.

Ausztria legjobb síhotelje az A-Rosa Kitzbühelben

a-rosaLenyűgöző kilátással büszkélkedhet az A-Rosa hotel a Hahnenkamm csúcsára és a környező sípályákra. De nem csak ennyit tud Ausztria 2013-as győztes szállodája. Akár aktív pihenésre, akár csendes relaxációra is vágyunk itt megtaláljuk. A környező hegyek kifogyhatatlan lehetőségeket nyújtanak akár télen, akár nyáron látogatunk is az A-Rosa-ba, a szálloda luxus wellness részlegében pedig testünk, lelkünk egyaránt feltöltődhet. A szálloda éttermében pedig kulináris utazást is tehet Ausztria legínycsiklandóbb ételei között. (http://resort.a-rosa.de)

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.