Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Spór tippek síeléshez, akár jövőre is

2017-02-19 17:20:00

Mindenki tudja, hogy a síelés nem a legolcsóbb sportok közé tartozik, de azért kicsit olcsóbban is megúszhatjuk a téli szabadságunkat, ha odafigyelünk.

Az olcsóbb szállások elérhetőségeiről gyakran csak ismerőseinktől hallhatunk, vagy a legnagyobb közösségi oldalak kommentjeiből értesülhetünk. Ha kezdő síelők vagyunk érdemesebb kisebb síterepeket választani, hiszen a kisebb sícentrumok gyakorlatilag az alacsonyabb árakkal egyelőek. Minden esetre kezdők vagy profik is legyünk, érdemes felhívni a kiválasztott síparadicsom turista információját, s érdeklődni a helyi olcsóbb szállásokról, illetve a kedvezményes szállás+síbérlet csomagokról.

CauteretsA francia Cauterets az egyik pénztárcakímélő síterep. Kevésbé ismert síparadicsom a Pireneusokban, de jól ismert azok körében, akik olcsóbb helyeket keresnek. Cauterets sípályái leginkább a kezdőknek és a középhaladóknak „fekszenek” de a sífutás szerelmesei is találnak maguknak sífutópályát. Cauterets egy igazi fürdővároska, így az ide tervezett síelésünket mindenképpen kössük össze egy kis fürdőzéssel. Ráadásul olcsó éttermekkel, önkiszolgáló éttermekkel és jól felszerelt szupermarketekkel „ellátott” városka. Ha igazán olcsó szállásokat keresünk, akkor hostel típusú szállást is találunk az óvárosi részben, ilyen pl. a Gite Beau Soleil nevű szállás.

cauterets

Hozzánk kicsit közelebbi spórolós hely a freeriderek tiroli paradicsoma Mayrhofen.

MayrhofenMeglepő, hogy Mayrhofen, minden síelő kívánságlistájának első helyezettje, nagyszerű ajánlatokkal várja az ide érkezőket, de bizony így van. Ezeknek az ajánlatoknak a „végére járhatunk” a mayrhofen.at weboldalon. E tiroli síterep 133 km-nyi remek pályával várja az ide érkezőket, ráadásul csak félórányira találjuk a Hintertux 620 km-nyi sípályáit. Mayrhofen vonzó városkájában minden méretű pénztárcának megfelelő szállást találunk, de vékonyabb tárcával nézzük meg a Gasthof Edelweiss vagy a Hotel Siegelerhof ajánlatait.

mayrhofen

Most csak néhányat említettünk az olcsóbb lehetőségek közül, de egy kis szervezéssel, utána járással a mi ötleteink nélkül is boldogulni fog.

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.