Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Áprilisi sícélpontok

2017-02-28 14:20:00

Áprilisban síelni, nem feltétlenül rossz dolog, egészen addig, amíg ügyesen választunk síterepet.

A tavaszi síelés rengeteg jó dolgot tartogat számunkra. Például utószezoni jegyárakat, a sífelvonóknál rövidebb sorokat, és így a pályákon töltött hosszabb időt. Ne felejtsük el, hogy a szállásokon ilyenkor már vége a nagy síszezonnak, a nyári turista szezon még nem kezdődött el, és ha nem a Húsvéti Ünnepre időzítjük a síelést, akkor a szállások pénztárca kímélő ajánlatokkal bombáznak minket.

napos tignesA csodálatos napsütés kárpótol minket a néha tavaszias pályákért, de az áprilisi hó általában csak egy kicsit rosszabb a téli minőségnél, ráadásul az április nagy hóesések egészen gyakoriak, s mindezek tetejébe egy egész téli hóalap áll rendelkezésünkre! A napsütötte teraszokon való napozás pedig a legjobb, ami történhet velünk a síelés alatt.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő tavaszi sícentrumot? Három dolog, amit ne felejtsünk el figyelembe venni: a megfelelő tengerszintfeletti magasság, északi fekvés és jó „hírnév” a természetes vagy technikai hóhullás terén. Bármelyik kettőt kombinálva szuper tavaszi síelésben lehet részünk.

Néhány a legjobb áprilisi célállomások közül:

Tignes és Val d’Isere pályái az Espace Killy sírégió része, ahol általában május első napjaiig síelhetünk. Val d’Isere észak felé néző pályákkal rendelkezik, míg Tignes magasan elhelyezkedő lejtőkkel várja síelőket, ráadásul gleccser kapcsolattal. A két sícentrum összesen 300 km-nyi pályái megfelelnek a család minden tagjának, még a freerider apukáknak is.

Val Thorens Európa legmagasabb és leghóbiztosabb síterepe, mely egészen májusig nyitva tart. A 3 Völgy 600 km-nyi sípályáinak legnagyobb része 2000 méter feletti, természetesen gleccserrel, ahol egész nyáron hódolhatunk a síelés örömeinek.

napos síAusztriában St Anton síterepeének kiváló hóstatisztikája van. Novembertől májusig használhatjuk síelésre a pályákat, melyek közül sok északi fekvésű, így a hó védett az erős tavaszi napsugaraktól. Európa legjobb freeride pályáit itt találjuk, nem beszélve a remek apres-ski lehetőségekről. És akkor még nem említettük az elő- és utószezoni jegyárakat.

Obergurgl az egyik legmagasabb osztrák község, ahol tárt karokkal várják az utószezon síelőit. Obergurgl az egyik legmagasabban fekvő tradícionális falu, Hochgurgl-lal a szomszédságban. Tehát, ha igazi osztrák falucskát keres sok hóval, akkor Obergurgl a jó döntés.

Akár Ischgl, Verbier, Zermatt és La Plagne pályáit is választhatjuk remekül fogunk szórakozni!

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.