Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Csodás advent Tallinban

2014-11-24 22:28:00

Igazi téli idő és programok várnak ránk, ha az észt fővárosba látogatunk advent idején.

Észtország fővárosának partjait a Balti-tenger hullámai nyaldossák, és teszik a régió egyik legnagyobb hajózási központjává. Kultúráján és építészetén nyomot hagyott a dán, svéd és orosz uralom, majd a szovjet korszak sem múlt el nyomtalanul, de talán ennek köszönheti sokoldalúságát, megújulási képességét és a gyönyörű városképet. A város minden évben gyönyörű, de talán télen mutatja legjobb formáját. A középkori óváros különösen varázslatos, amikor a friss porhó belepi a háztetőket és a kültéri lámpák mesebelivé varázsolják az utakat.

tallin

Csúszkálhatunk az Óvárosban a korcsolyapályán, vagy melegedhetünk a kényelmes kávézókban egy pohár forral bort szürcsölgetve, de a város rengeteg programot, eseményt, koncertet is tartogat számunkra. A jeges város advent idején fokozott „fesztivál módba” kapcsol, s koncertek, kulturális események követik egymást gyors egymásutánban. Természetesen a híres Városháza előtti karácsonyi vásár is kötelező program a városba látogatók számára, mely mindig tele van élettel, s az árusok kivételesen szép portékáival. És, ha már ott vagyunk, ne felejtsük el megkóstolni a tradicionális észt karácsonyi ételeket sem.

Kicsit tallózzunk az idei Tallin-i programokból:

tallinKarácsonyi vásár a Városháza előtt: az árusok már november 21.-től várják a karácsonyi ajándékokat vadászókat, és egészen 2015. január 15.-ig megtaláljuk a kézi készítésű gyapjú sapkákat, fonott kosarakat, fa tálkákat, üvegárut, hajdina párnát, és a helyi kézművesek minden termékét a magával ragadó karácsonyi forgatagban.

tallin

 

Jazz koncertek a város templomaiban és a főbb koncert termekben november 23 és december 15 között.

Mézeskalács kiállítás: 2014. december 18. és 2015. január 8. között Mézeskalács Mánia néven minden évben kiállítás tartanak a legszebb mézeskalácsokból az Építészeti múzeumban.

 

észt skanzen

Karácsonyi falu a Tallin-i Skanzenben: 2014. december 19. és 21 között ráérezhetünk az elmúlt karácsonyok hangulatára, a bemelegített kályhák, a régi dalok és a finom hagyományos karácsonyi ételek mellett, s biztosan eszünkbe jut, hogy miről is kell, hogy szóljon a karácsony.

 

 

És azért Tallinnban hódolhatunk a téli sportoknak is, hiszen decemberben az átlaghőmérséklet -4 °C körüli, és elég csapadékos is, így a városban találhatunk snow-parkot (itt sí-, snowboard és snowtubing pálya) korcsolyapályát, winter parkot, és 15 percnyi autóútra a part mentén egy erdős részen ingyenes sífutó pályát is találunk, de ezen a területen a friss levegőn sétálgathatunk a havas tájban gyönyörködve.

tallin

Tallin magában ötvözi a modern, haladó világ és a történelem minden pozitívumát! Vegye fel bakancslistájára! Érdemes.

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.