Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

A kihagyhatatlan Spannagelhaus a Hintertuxon

2014-12-01 21:45:00

Remek hangulat és kihagyhatatlan étkek!

spannagelhausTavaly több hónapos felújítási és átalakítási munkálatok után a régi Spannagelhaus egy vendégcsalogató hegyi kunyhóvá és étteremmé alakult át. A rusztikus társalgó és bár a nyitott kandallóval hozzájárul a tökéletes alpesi hangulathoz. Belsőépítészetileg az alapvető elemeket a meleg tónusú fa és a természetes kőburkolatok adják, a teraszra nyíló hatalmas ablak pedig a vizuális kapcsolatot biztosítja a kinti és a benti tér között. A Spannagelhausban kényelmesen 90 vendég tud étkezni, ill. további 60 tud még helyet foglalni a napsütötte teraszon.

A menü egyaránt tartalmazza a regionális specialitásokat, valamint a nemzetközi finomságokat. A gasztromániások megkóstolhatják a fondue-t és a raclette-t, de a zamatos steaket, vagy akár a hagyományos ételeket is, mint a tiroli "Gröstl" és a frissen elkészített "Kaiserschmarrn".

Az építési munkálatok idején nagy hangsúlyt helyeztek a fenntarthatóságra, így nem meglepő, hogy a teljes fűtési technológiát a Tuxer Fernerhausban helyezték el, ahonnan közvetlenül érkezik a fűtéshez szükséges hő.

S ne feledjük, Közép-Európa legnagyobb barlangrendszerébe - a Spannagel-barlangokba - továbbra is indulnak barlangtúrák képzett túravezetők vezetésével.

spannagel

Címkék

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.