Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

A hideg végre visszatér Európába

2014-12-09 22:48:00

s, egy kis friss, várva várt havacskát hoz magával.

Ausztria keleti és középső része profitál a héten a legtöbbet a hóesésből, mely igazából nem lesz túl sok, de a mostani helyzetben minden hó hó. A nyugati részeken többnyire felhős idő várható néhol egy kis napsütéssel, de a hógyártó gépeknek még nem ez az ideális időjárás. A magasabban fekvő síterepeken már tart a szezon, így Obergurglban 10/95 cm-nyi a hó vastagsága, s a pályák hórétege is felfrissült a leesett havacskának köszönhetően. A szórványos havazás főleg kedden várható, a keleti és középső részeken, de ekkor a nyugati részeken is előfordulhat némi fehér áldás. A hét közepétől túlnyomó részt a nyugati tájak felett lesznek a hófelhők, mely nagyon jó hír az eddig „böjtölő” síterepeknek. A hőmérséklet hideg marad, de csak a magasabban fekvő területeken süllyed fagypont alá.

hóágyúFranciaországban azonban igazán a hideg levegő uralja a területet, melynek a síterepek örülnek igazán, hiszen az alacsony hőmérséklet a hóágyú rendszer indítását teszi lehetővé,így remek alapot képezhetnek az alacsonyabban fekvő pályákon is. Kisebb havazás volt ugyan a hétvégén, de főleg a gleccsereknél síelhetünk pillanatnyilag. A Pireneusok síterepei még nem tartanak nyitva, várják az erősebb havazást, mely remélhetően észak felől érkezik a hétvégén. A nagyobb síterepek a hétvégére tervezték a szezonstartot, de ez nagyban függ az érkező hó mennyiségétől. Az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően a hóágyúk dolgoznak, de egy kis természetes hó igazán jól fog jönni.

Olaszországban több sícentrum is megnyitotta kapuit a múlt heti havazásnak, és a hétvégi hidegnek köszönhetően. Ugyan hétfőn túlnyomó részt napos volt az idő, de kedd éjszakára havazást ígértek. Az elmúlt hétvégén még több felvonót indítottak el a Monterosa és Dolomiti Superski területein így remek körülmények között síelhetünk ezeken a pályákon. A héten megérkezik a hideg levegő, így indulhatnak a hetek óta pihenő hóágyúk, mely még több nyitott pályát jelentenek a hétvégére.

 

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.