Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

PIEPS – LVS -Lavina képzési központ

2014-12-16 21:45:00

A legmodernebb LVS technika párosul gyakorlati irányítással és intenzív képzéssel.

piepsA terepen lévő helyes magatartás, az időjárás és a hóviszonyok helyes értékelése elengedhetetlen mindenki számára, aki pályán kívül siklik. Ezen felül minden más maradék kockázat. A legrosszabb forgatókönyv esetében, a legmodernebb LVS eszköz növeli az egyén túlélési esélyeit.

Még napjainkban, a csúcstechnika korában is, 10 esetből 9-szer túl későn érkezik a külső segítség a lavina áldozatainak. A túlélés igazi esélye nagyban függ a csapattagok azonnali segítségétől. Meg kell, hogy találják és kiássák a lavina áldozatául esett személyt 10-15 percen belül. A Pieps-LVS lavina keresési területünk biztosítja az optimális feltételeket, hogy megtanulják az igazi LVS eszközök használatát, sikeres keresési stratégia gyakorlati alkalmazását és egy vészhelyzet „élményét” valósághű körülmények között. Ez aztán döntő hozzáadott érték, hogy a hegyen még nagyobb legyen a biztonság!

piepsA Kitzsteinhornon található lehetőségek a legmodernebbek közül vannak a világon!

Ez a számítógépes eszköz fel van szerelve egy könnyen kezelhető érintőképernyővel, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy bármikor önállóan gyakoroljon. A képzés eredményeit már a helyszínen elemezésre kerülnek vagy elérhető az interneten keresztül.

Avalanche Training Center

A Kitzsteinhorn Avalanche Training Center, ahol a lavinajeladók használatát gyakorolják, éppen az Alpincenter fölött található. Itt gyakorolhatod a lavinajeladók helyes használatát valósághű körülmények között. A képzési terület magától értetődő, ingyenes, és különösebb felkészülés nélkül használható.

Hol, hogyan, mikor?

Helyszín: 100m-rel az Alpincenter felett. Könnyen megközelíthető síléccel vagy boarddal a Volvo ICE CAMP-től

Ár: a képzési terület használata ingyenes

Felszereltség: saját jeladó és lavina szonda

Times: nyitva minden nap, amikor Kitzsteinhorn-i felvonók, sípályák működnek

Kaprunban a síiskolák különleges biztonsági tanfolyamokat is

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.