Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

A következő hét időjárása Európában

2015-01-06 19:22:00

A legszebb idő Olaszországban vár minket

Ausztriában az elmúlt hétvége friss havat hozott sok síterepnek, s a következő napokban megmarad a hideg, így a leesett hónak köszönhetően remek körülmények várnak minket. Ahogy várható a magasabban fekvő síterepek profitáltak a legtöbbet a hóesésből, így a Pitztal, Solden, Kaunertal, Saalbach Hinterglemm volt a „hóverseny” nyertese. A hét folyamán azok a szerencsések, akik Ausztriában síelhetnek, készüljenek napos, de hideg időre. A hőmérséklet fagypont környékén lesz napközben.

napos sízésFranciaországban csodás, napos idővel kezdődött a hét. A hőmérséklet kicsivel fagypont felett volt, mely némi esővel párosult a hétvégén, mely az alsóbb pályákat némileg felpuhította, de 2000 méter felett friss havacskát hozott, így finom porhavat jelentettek Chamoinix-ból, Argentiere-ből, Val Thorens-ből. Az alacsonyabban fekvő síterepek közül néhánynak be is kellett zárnia a következő havazásig. A napos idő várhatóan megmarad a hét folyamán, és fagypont felett marad 2000 méteres magasság környékén. Az idő várhatóan csütörtökön éjszaka romlik el, és némi havazást hoz a francia Alpokba.

Olaszországban hétfőn fényes, napos nap köszöntött a síbarátokra, a hegyközép környékén meglehetősen hideg, -6 °C volt. Az olasz sípályákon kiváló kondíciók mellett síelhettünk, a legtöbb sífelvonó üzemelt. A következő napok remeknek ígérkeznek, csodaszép napsütés vár ránk valószínűleg egészen a hét végéig.

Használják ki a remek időt!

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.