Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

A legcsendesebb síterepek

2017-02-17 18:25:00

El szeretne menekülni a tömeg elől, de mégis szuper pályákon síelne? Lássuk, mely síterepek kínálják egyszerre a kettőt.

A tömegmentes síterepek legnagyobb előnye, hogy maximalizálhatjuk a pályán töltött időt, nem kell a felvonóknál sorban állni. Kezdőknek nagyszerű lehetőség önbizalomszerzéshez, míg a profik az egekig emelhetik tudásszintjüket, és akár a kezeletlen pályák örömeit is felfedezhetik.

Összességében ezek a síterepek általában visszafogott atmoszférájúak, nem túl zajos apres ski élettel, gyakran ajánlják családoknak, és pároknak.

Kezdőknek és közepes sítudással rendelkezőknek:

Leogang

 

Leogang (800-2096 m ) nem annyira ismert síterep, mint nyugati szomszédja Saalbach. A két síterep együtt mintegy 200 kilométernyi sípályán osztozik Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang síparadicsom néven, és Saalbach népszerűségének hála Leogang pályái csendesebbek, olcsóbbak. A hosszú, könnyű pályák tökéletesek kezdőknek, de azért profik is találnak maguknak lehetőséget. A világbajnoki fekete pálya, versenypálya, Nitro Fun Park várja őket az Asitzmuldenbahnnál.

Pra Loup

 

 

 

Pra Loup (1500-2500m) két faluból áll: Pra Loup 1500 és Pra Loup 1600. Mindkét helyet általában francia családok választják sícélpontjuknak, A pályák jól alkalmazkodnak a kezdők, középhaladók tudásához, ráadásul az idill fenyőkkel szegélyezett pályáktól a kezeletlen off piste pályákig mindent megtalálunk itt. A sícentrum jól felszerelt szálláslehetőségekkel, üzletekkel, bárokkal, éttermekkel, éjszakai szórakozó helyekkel.

 

 

 

Családbarát helyek:

Melchsee-Frutte, a svájci, többé-kevésbé ismeretlen síterep szép tóparti környezetben fekszik. Két síterület Balmergghorn és Erzegg 32 km-nyi sípályája közelíthető meg a városkából. A sícentrum központja teljesen autómentes, a pályák naposak és még gyermek síkörhintát is találunk itt, így teljesen családbarát a síparadicsom, és akkor még nem is említettük a 8 kilométeres szánkó pályát. Profi apukák is találnak maguknak szórakozást a freestyle parkban.

Melchsee Frutte

Obergurgl egy kicsi tradicionális városka, kényelmes szállodákkal, forgalommentes központtal. Családok és kezdők imádják, hogy a felvonók a városka mindkét végében találhatók, így a szállásoktól csak egy rövid séta és már a hóbiztos pályáknál is vagyunk. Kisgyermekeknek 3 éves korig óvoda, nagyobbacskáknak síiskola áll rendelkezésükre.

Freeriderek tömegmentes paradicsoma

A Monterosa sícentrum nemzetközi szinten nem igazán ismert, pedig 180 kilométernyi pályával rendelkeznek. Hétvégén kicsit megtelnek a pályák, hiszen Turinból és Milánóból felmennek síelni a helyiek, de hét közben a pályák eléggé kihaltak. síparadicsom három falut Alagna, Champoluc, és Gressoney falvait fogja össze, s a sípályák is három völgyben 1220 és 3550 méteres magasságban terülnek el. A legtöbb terepe kezeletlen, így tökéletes freeriderek számára, adrenalin függők akár helisízhetnek is.

A Felső Ausztriában található Krippenstein (600-2100m) 11kilométernyi jól kezelt pályákat ajánl zsúfolásmentesen. A pályák általában üresek, hiszen a freeriderek a kezeletlen pályákat szeretik, melyek kb. 30 kilométer hosszúságban és 1500 méteres szintkülönbséggel várják a pályán kívüli sízés barátait. Krippenstein síbérletével használhatjuk a szomszédos Dachstein West sícentrum pályáit is.

Krippenstein

 

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.