Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

A Hókastély Kemi-ben a 20. születésnapját ünnepli

2015-02-14 20:43:00

Az Északi Sarkkörnél az Aurora Borealis mellett más látványosság is van...

Kemi

A finnországi Bothnia-öbölben elhelyezkedő Kemiben már 20 éve látogatható a Hókastély. Minden évben a Hókastély kiváló élményeket nyújt gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A Hókastélyt helyi művészek munkái díszítik már 20 éve.

A nagyszerű fényeffektek plusz vonzerővel ruházzák fel a hóból és jégből készült szobrokat ugyan úgy, ahogy a kastélyt magát. A városközponttól mindössze 1 kilométerre elhelyezkedő „Hóváros” Hóétteremmel, Hókápolnával, és Hóhotellel is felszerelt, és délelőtt 10 és este 6 óra között tart nyitva.

 

A Hókastély április 6.-ig tart nyitva, s felnőtteknek 15€, gyermekeknek 11 éves korig 7.5€ a belépődíj. Most a 20. évfordulóra külön kiállítást készítettek, s ennek megtekintéséhez szintén fizetnünk kell, de akár kombinált jegyet is válthatunk kedvezményes áron. S valljuk be, ha már elmegyünk odáig, mindent meg fogunk nézni, így a kombinált jegy jó választásnak tűnik.

Kapcsolat: phone +358 16 258 878

De ha már elutaztunk Finnország északi felébe, ne hagyjuk ki a lehetőséget, hogy egy jégtörő hajón hajókázzunk. A túrán alaposan megnézhetünk a jégtörő hajót, s még egy laza fürdőzés is belefér a jeges vízben, neoprén ruhában. További információ és kapcsolat

Icebreaker Sampo

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.