Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

"Egzotikus" síelés különleges programokkal

2016-11-30 20:24:00

Ha már unjuk Ausztria vagy Olaszország síterepeit, következő síelésünket tervezzük a síszempontból egzotikus finn Ruka-ba.

Ruka egész évben különleges úti célnak számít, télen-nyáron garantált a szórakozás, a feledhetetlen élmény és a tökéletes relaxáció. Nyáron az éjszakák a világos és a medveles miatt érdekesek, de talán a tél még több titkot rejt itt északon, egy ugrásra a sarkkörtől.

Ruka

RukaA rukai téli szezon az egyik leghosszabb Európában, októberben kezdődik és egészen Júniusig tart, mégis november és április között a legjobb az idő síelésre, hótalpazásra. December elejétől az ide érkezők motoros szánozhatnak, kutyaszánozhatnak, rénszarvas szafarira, rénszarvas farmra mehetnek, de ilyenkor a Télapó látogatás a sláger.

Ruka-ban a havas napok száma több mint 200, mely nem csak a klímának, hanem a hatalmas hóágyú rendszernek is köszönhető. Ruka hóágyúi 1250 köbméter havat gyártanak óránként, így akár egy nap hóágyúzás után lehet síelni a pályákon.

RukaRuka-ban természetesen megtalálható minden, ami egy szokványos síterepen szórakoztathat minket, de az extrák igazán különlegesek! Az kivételes kutyaszánozás izgalmas élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Huskyk legjobb szórakozása a szánhúzás, így a sebesség nekik is legalább olyan élmény, mint nekünk. A 4-8 kutya húzta szánon való utazás a kies finn Lappföldön keresztül nagyszerű mementója lesz pihenésünknek. Ha elég bátorságot érzünk magunkban, akkor akár a szán hajtását is kipróbálhatjuk.

Ruka

 

A téli horgászat is különlegességével hódit a turisták körében. Kék ég, csillogó hó, békesség = földi mennyország. Könnyű, mégis szórakoztató pihenés az egész család számára.

 

RukaNincs finnországi pihenés szauna nélkül! A szaunák számos fajtáját próbálhatjuk ki Rukában, mely testünk, lelkünk rekreációját jótékonyan segíti! Ne hagyjuk ki!

Huskik, rénszarvasok ide, téli horgászat oda, a programok közül a pálmát mégis az Északi fény látványa viszi. Az Aurora Borealis augusztus közepétől május közepéig tűnik fel az égen, de hogy hol, és hogy láthatjuk-e az igazán a szerencsénken múlik. Minden esetre a finnek értik a módját, hogyan tegyék feledhetetlenné már a fény utáni „vadászatot” is izgalmassá. Kergethetjük a fényeket hótalpas túrával, motoros szánon, vagy bérelhetünk egzotikus iglut is vacsorával, reggelivel, hogy akár egész éjjel nézhessük a fényeket.

Ha van rá lehetőségünk, tegyük még izgalmasabbá, élménydúsabbá téli pihenésünket!

Forrás és további információ: http://www.ruka.fi

Ruka

Ruka

Ruka

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.