Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Hótalpazás a Dachsteinen

2016-12-07 20:21:00

Nyugalom, és hófehér táj körös körül. A hótalpazás talán az egyik legpihentetőbb téli sport, különösen, ha egy tapasztalt, megbízható vezető irányít minket.

Hótalpazás

A Freesport Arena Dachstein Krippenstein-en több száz négyzetkilométer vár felfedezésre. Választhatjuk a kitáblázott, kijelölt útvonalat, de egy jó vezetővel járatlan területekre is mehetünk. A hótalpazás sík területen nem nehéz, ugyanakkor hegynek fel és hegynek le már kihívást jelent. A Krippenstein-en könnyebb és nehezebb útvonalakat egyaránt találunk.

A Krippenstein jelzett hótalpas útvonalai (három ösvény) a lehető legjobb, lélegzetelállító kilátást nyújtják a Dachstein gleccserre.

1/ WELTERBESPIRALE

A könnyű, ápolt, 30-40 méterenként sárga táblákkal jelzett öevény mindössze 500 méter hosszú, a szintkülönbség, melyet le kell győznünk 32 m. A túrácska kb. 45 perc alatt megjárható. A jelölt út végén egy kilátó ponthoz érünk, ahonnan 360°-os panoráma tárul szemünk elé. Ne feledjük, az utolsó felvonó 16:40-kor indul lefelé.

Hótalpazás2/ 5 FINGERS

Ez az út is a könnyebb útvonalak közé tartozik, bár ez már 1 km hosszúságú, és a legyőzendő szintkülönbség már 120 méter. A kezelt ösvényt itt is 30-40 méterenként sárga táblák jelzik. Az utat kb. 1 óra alatt megjárhatjuk, de ne feledjük, az utolsó felvonó 16:40-kor indul lefelé.

3/ DACHSTEIN CÁPA

A 3,4 km hosszúságú, közepes nehézségű, kezelt túraútvonalat szintén 30-40 méterenként táblával jelölték. Az útvonalat kb. másfél óra alatt tehetjük meg 220 méteres szintkülönbség legyőzése után. Az úton, megfelelő hókörülmények között még egy kis jégbarlangot is felfedezhetünk. Visszafelé vezető utunkon érdemes megpihenni a „Lodge on the Krippenstein”-ben, mert a kávéjuk és az almás rétesük megéri a ráfordított időt. Ne feledjék az utolsó felvonót elérni!

Hótalpazás

 

 

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.