Legnépszerűbb síterepek

Havas sportok

Zell am See – Kaprun, ahol a téli sport nem csak a síelésből áll

2017-01-24 20:30:00

Szánkózás, sífutás, hótalpazás és sítúrázás, Nordic Walking mind a kínálat része

Hótalpazás Zell am See KaprunZell am See- Kaprun télen csillogó fehér csodaországgá alakul, ahol a lenyűgöző táj elvarázsol minket sportolás közben.

Kipróbálhatjuk a hótalpazást, mely fárasztó, mégis felemelő élmény a hegy közepén. Érdemes csatlakozni egy tapasztalt túravezető által szervezett csoporthoz, így biztosan a legszebb helyeken sítúrázhatunk, hótalpazhatunk, és nem tévedünk el és az erőnlétünknek megfelelő útvonalon haladhatunk.

A Nordic Walking is népszerű téli sport a környéken, kiváló útvonalakat találhatunk, melyeket végigjárva testünk minden porcikáját megmozgatjuk, és a festői táj megnyugtatja lelkünket is.

Zell am See Kaprun sífutásA sífutás kedvelőinek igazi mennyország Zell am See – Kaprun és környéke. Ameddig a szem ellát közel 40 kilométernyi kiválóan kezelt sífutó pályán mérhetjük le tudásunkat gleccseren, hegyen vagy a befagyott tavon. Akár melyik sífutó stílus közül válasszunk is, Zell am See – Kaprun pályáinak rajongói leszünk. Az ide látogatók körében különösen népszerűek az esti sífutásra alkalmas kivilágított pályák valamint az egész télen hóbiztos, a Kitzsteinhornon kialakított nyomvonalak. A régió 55 km-nyi nyomvonala között mindenki megtalálja a számára megfelelő nehézségű, hosszúságú pályát. A nyomvonalak kombinálhatóak egymással és összekapcsolhatóak a Pinzgauer és a Saalachter hálózattal, hogy még hosszabb túrákat tehessenek az edzett sportolók. Bon Vivánok és kezdők számára a Schlossloipe és a Brunnwiesensloipe nyújt megfelelő kihívást. A legjobb kilátás a Golfplatzoipe nyomvonalról nyílik a High Tauern Nemzeti Parkra és a Kitzsteinhornra.

Zell am See Kaprun sífutásSífutás rajongóknak nagyszerű kaland a 2900 méteres tengerszintfeletti magasságban kilakított 3 km hosszúságú nyomvonal Kaprunban, ahol a sífutók már ősszel végezhetnek magaslati edzéseket a Kitzsteinhornon. Napnyugta után is találunk esti nyomvonalat, ahol 6 kilométer hosszúságúban sífuthatunk a csillagos ég alatt. Ha romantikus sífutásra vágyunk, keressük a Tauern SPA Loipe nevű pályát.

Zell am See –Kaprun új applikációjával az összes túraútvonal, sípálya, sífutópálya, és még a hütték pontos helyét is megtaláljuk.

 

Zell am See Kaprun sífutás

Hozzászólások

Régebbi cikkeinket ide kattintva találhatják.